20% van de getrouwden verlangt heimelijk naar een ander

Bron: relatie.blog

1 op de 5 mensen in een vaste relatie verlangt heimelijk naar een ander. In veel gevallen betreft dit iemand uit de vriendengroep, een ex-geliefde of een collega…

Zo kwam naar voren uit een rondvraag van OnePoll, waarvoor 3000 mensen zijn ondervraagd. 1 op de 4 gaf hierin aan niet tevreden te zijn met de huidige relatie.
Amoureuze gevoelens ontwikkelen voor een ander dan de partner, houdt niet altijd het einde van de relatie in. Van de groep die aangaf er in zijn of haar dromen gastrollen op na te houden, volgt  1 op de 6 echt hierin zijn of haar hart.

Volgens de Daily Mail gebeurt het maar eens per relatie dat  van beiden echt verliefd wordt op een ander. Daar tegenover staat wel dat de buitenechtelijke affectie vaak lang aanhoudt, met een gemiddelde van 3 jaar en 3 maanden.

“Het onderzoek laat zien hoeveel mensen eigenlijk geloven dat je gevoelens voor meerdere personen tegelijk kunt hebben”, duidt een woordvoerder van OnePoll de resultaten. “Zelfs in gelukkige relaties lijkt men nog om zich heen te kijken of naar anderen te verlangen.” Maar, in 20% van de gevallen gaat het om echte verliefdheid.

Gebonden mannen blijken met 22% meer vatbaar voor derden dan vrouwen met 15%. Bovendien geeft 29% van de heren aan bereid te zijn de huidige relatie te beëindigen voor De Ander, tegenover 19% van de vrouwen. ”Mannen hebben niet alleen de reputatie meer om zich heen te kijken, het blijkt ook waar”, aldus de woordvoerder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 2 =