60 procent koppels ongelukkig

Bron: De Telegraaf, di 01 jun 2010

AMSTERDAM –  Zes op de tien stellen is ongelukkig met hun relatie. Vier op de tien overweegt zelfs zijn/haar partner te verlaten. Dit meldt de Daily Mail op hun website naar aanleiding van een onderzoek onder 3000 koppels.

Natuurlijk is het logisch dat na een verloop van tijd je relatie verandert. Spontaniteit kan plaats maken voor een vaste stevige relatie. Nu blijkt echter dat dit voor meer dan de helft van stellen niet zo werkt. Zij zijn ongelukkig en vier op de tien overweegt zelfs zijn/haar partner te verlaten.

Spontaniteit

33 procent mist spontane acties van hun partner zoals een stiekem geboekt weekendje weg, thuiskomen met een bos van je lievelingsbloemen of plotseling op tijd thuis zijn met boodschappen voor een heerlijk diner voor twee. Volgens David brown van UKDating doen mensen in het begin van een relatie veel meer hun best om romantisch over te komen. Echter wanneer de ‘honeymoon’ periode over is valt deze gewoonte weg. “Ze beginnen het allemaal voor lief te nemen” aldus David. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt ook dat zijn partner niet meer zo liefdevol is als bij het begin van hun relatie.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 1 op de 10 zijn geliefde niet meer vertrouwd. Terwijl vertrouwen vaak toch de basis is van een relatie. Verder blijkt ook dat 13 procent niet langer dezelfde dingen willen voor de toekomst, wat misschien wel weer kan komen doordat 19 procent zegt niet genoeg tijd of aandacht voor elkaar te hebben/nemen.

Seksleven

De meeste geliefden geven hun seksleven een 6 op een schaal van tien. Niet echt een overtuigend cijfer, en dat terwijl seks en onder andere affectie en romantiek zeer belangrijk zijn in een relatie. Bijna de helft van alle ondervraagden zegt meer initiatief van hun partner te wensen conform de slaapkamer.

Positief

Er kwam echter ook nog iets positiefs uit het onderzoek naar voren. 6 op de 10 koppels zegt dat hun geliefde aardig is, 4 op de 10 vindt hem of haar nog steeds aantrekkelijk en 60 procent vindt zijn partner grappig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × vijf =