Daarom gaan mannen vaker vreemd

Bron: Telegraaf Vrouw

mannen-vaker-vreemdWaarom lijken mannen vaker vreemd te gaan dan vrouwen? Er blijkt een hele logische verklaring voor te zijn. Het komt niet doordat ze minder zelfcontrole hebben dan vrouwen. Het gaat juist om de seksuele impuls van mannen. Die is gewoonweg sterker….

Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Texas, meldt Scientias.nl.

De onderzoekers verzamelden 218 proefpersonen, van wie 70 mannen en 148 vrouwen. Zij kregen de opdracht een sitiatie te beschrijven waarin ze zich aangetrokken hadden gevoeld tot iemand waar ze zich eigenlijk niet aangetrokken tot hadden mogen voelen.

Daarna moesten ze vragen beantwoorden zodat achterhaald kon worden hoe sterk hun seksuele impuls was en hoe het met hun zelfcontrole was gesteld.

Onderzoeker Natasha Tidwell vertelt dat wanneer mannen op hun seksueel gedrag reflecteerden, ze melding maakten van relatief sterkere impulsen en gaven ze ook vaker aan die impulsen toe dan vrouwen. Wat betreft zelfcontrole lijkt er weinig verschil te zijn tussen mannen en vrouwen.

”Mannen hebben net zoveel zelfcontrole als vrouwen, ” zegt onderzoeker Paul Eastwick. “Maar wanneer mannen er niet in slagen om die zelfcontrole te gebruiken, dan zijn hun seksuele impulsen vrij sterk. En dat is vaak het geval wanneer mannen vreemdgaan.”

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 2 =