De chirurg ‘doet het’ met de klusjesman

Bron: lust.crumm.nl

Steeds meer vrouwen doen aan ‘downdaten’. Dit betekent dat zij zelf hoger opgeleid zijn en uitgaan en / of relaties aanknopen met duidelijk minder geschoolde mannen.

Daar is op zich niets mis mee natuurlijk, maar toch geven een aantal psychologen daar een duidelijke uitleg aan. Doen deze carrieredames dit bewust of onbewust?

Volgens enkele Amerikaanse psychologen komt dit fenomeen meer en meer voor de laatste jaren. Het gegeven lijkt niet onlogisch, want de laatste jaren kiezen steeds meer vrouwen voor een hogere opleiding en een carrière. Toch vallen ze, volgens de Amerikaanse psychologe Cane niet toevallig op dit soort mannen.

Vrouwen met hoge functies hebben veel meer macht op het werk. Ze zijn er gewend aan geraakt. Hierdoor zouden ze ook in hun relatie een dominantie rol willen hebben. Ze worden in hun werk zelden tegengesproken en dat willen ze dan ook in hun relatie en sociale leven. Dit soort vrouwen willen dus overal, altijd en in elk gezelschap de touwtjes in handen nemen en houden. Het machtsgevoel werkt erotiserend.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × vijf =