Een vijfde niet meer verliefd op eigen partner

Bron: De Telegraaf

AMSTERDAM –  Uit Brits onderzoek blijkt dat een vijfde van de getrouwde stellen verliefd is op iemand anders. Vaak is het de man die gevoelens koestert voor een ander.

De ander is ook vaak een collega of een kennis van het stel.

De Britse krant Daily Mail meldt dat een vijfde van de getrouwde of samenwonende stellen gevoelens koestert voor een ander. Het onderzoek dat uitgevoerd werd onder 3000 Britten toont ook aan dat mannen vaker op iemand anders verliefd worden.

Studie

Ook geeft 25 procent van de ondervraagden aan niet gelukkig meer in hun huwelijk te staan. Zelfs degene die nog wel gelukkig waren met hun partner gaven aan tijdens de relatie ooit wel verliefd te zijn geweest op een ander. Zeventien procent geeft zelfs aan een affaire te zijn aangegaan met een ander tijdens het huwelijk.

Mannen

Mannen lijken vaker iemand anders leuk te vinden, 22 procent geeft aan verliefd te zijn op twee vrouwen. Waarbij bijna een derde aangeeft zijn partner zelfs te willen verlaten voor de ander. Dit tegenover 15 procent van de vrouwen die aangeeft ooit verliefd te zijn geweest op een ander. Het percentage vrouwen dat hun man zou verlaten voor een ander blijft op 19 procent.

Ex partner

Verder toont de studie aan dat de gevoelens voor iemand anders tijdens een huwelijk gemiddeld 3 jaar en 3 maanden voortduurt. Naast collega’s en kennissen vallen veel stellen voor hun ex-vriend of vriendin. Volgens de onderzoekers geeft de studie aan dat veel mensen wel degelijk gevoelens koesteren voor een ander tijdens hun relatie.

Zelfs bij gelukkig getrouwde stellen komt het geregeld voor dat een van de twee iemand anders leuk vindt.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. nimeus schreef:

    Tja… mannen zijn blijkbaar polygaam….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 − 1 =