En wat als vreemdgaan je relatie verbetert?

Bron: Huffingtonpost

Het lijkt erop dat het idee van monogamie vandaag de dag steeds meer aandacht krijgt. Het idee dat mensen biologisch niet bestemd zijn om hun hele leven met een persoon te delenis vrij gangbaar in de moderne westerse cultuur…..

Monogamie

Maar wat gebeurt er als je die felbegeerde monogame relatie eenmaal vindt? Voldoet het aan al je verwachtingen? Is het leven de hele tijd super geweldig? Het is waarschijnlijker dat je uiteindelijk in een routine vervalt waarin het onvermijdelijk is dat beide partijen van tijd tot tijd verveeld raken.

Maar wat als er iets zou zijn waarmee je de opwinding en passie van de begintijd van je relatie terug kunt brengen? Wat als vreemdgaan – het tegenovergestelde van wat je relatie met deze persoon definieert – op een of andere manier de sleutel is tot het redden van deze relatie?

Cuckolding

Heb je ooit gehoord van een cuckold? Het is per definitie de echtgenoot van een overspelige vrouw. Maar cuckolding heeft zich ontwikkeld tot een fetisj waar beide partners van de ontrouw op de hoogte zijn en het overspel van de vrouw voor de echtgenoot seksueel opwindend is.

Voor het juiste stel zou het de sleutel tot een opwindend seksleven en een meer bevredigende relatie kunnen zijn. Maar voor het verkeerde type zou het kunnen leiden tot een hoop ellende waar jaloezie slechts een deel van is.

Discretie

En dan is er het idee van discreet vreemdgaan. Het geheimhouden van je overspelige activiteiten zou in feite goed kunnen zijn voor je monogame relatie. Een schrijver van een andere blog oppert het idee dat als mannen vreemdgaan, zij de relatie met hun partner uiteindelijk verbeteren omdat het ze in staat stelt hun onzekerheden te bestrijden en schuldgevoelens hen dwingen om de monogame relatie serieuzer te nemen.

Uiteraardook vrouwen in een vaste relatie verlangen er nu en dannaarom met andere mannen naar bed te gaan. Zou het toegeven aan zulke impulsen, zo lang het geheim gehouden wordt, een romantische relatie ooit werkelijk kunnen verbeteren?

Het is immers heel moeilijk om een ware levenspartner te vinden die je niet alleen emotioneel en spiritueel, maar ook seksueel bevredigd. Als het waar is dat mensen biologisch niet voor een persoon bestemd zijn, gaan we ooit een punt bereiken waar ontrouw aanvaard zal worden als een manier om een langdurige relatie te verbeteren?

Over 5 of 10 jaar…? Zou dit ooit de norm kunnen worden?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × 5 =