Maakt het een verschil wie vreemd gaat?

Bron: Telegraaf vrouw

AMSTERDAM –  Het kan gebeuren: dat je na jaren je partner ontrouw bent of hij jouw bedriegt met een ander. Wanneer zou jouw relatie eerder springen: als jouw partner een slippertje maakt of als jij zelf vreemdgaat?

‘Als hij een ander heeft, ben ik weg!’ Zo denken vrouwen er allemaal over – tot het echt gebeurt. Hoe snel pak jij dan je koffer?

Een derde van de Nederlanders gaat vreemd. En áls het gebeurt, is het snel klaar. Dan dondert hij maar op! Tja, dat is de eerste reactie, maar is het ook de tweede? Veel vrouwen blijven, knijpen een oogje dicht, kiezen voor hun gezin en gaan door met hun huwelijk. Al is dat wel in een ander licht komen te staan.

Claudia (43) besloot ook te blijven. Op de veertigste verjaardag van haar man – intussen vijf jaar geleden – kwam ze erachter dat hij een ander had. “Nadat we de laatste gasten hadden uitgelaten, stond hij in de tuin te sms’en, iets wat hij wel vaker deed. Ik was dat geheimzinnige gedoe zat, trok de telefoon uit zijn handen, en las een berichtje van een zekere Brechtje. ‘Ik wil met je verder,’ las ik, gevolgd door drie kruisjes. Het bevestigde wat ik eigenlijk al een halfjaar vermoedde. Hij ging vreemd.

Rouwproces

Pas na negen maanden heb ik hem voor het blok gezet: Brechtje of ik. Eerst ben ik vijf dagen op een hotelkamer in Gelderland gaan zitten, in mijn eentje. Om na te denken. Ik lijk wel gek, dacht ik toen. Eenmaal weer thuis zei ik dat als hij niet voor 100 procent zou kiezen voor ons huwelijk, ik weg zou zijn. Mijn man schrok zich rot en is toen pas serieus aan zichzelf gaan werken.

Wat niet meevalt voor hem, want hij heeft van huis uit nooit geleerd met zijn emoties om te gaan. Hij is het type man dat vlucht in sport, werk, spanning, vrouwen. Maar hij vindt het vreselijk dat hij me pijn heeft gedaan. Hij houdt van me en wil zijn gezin niet kwijt. Enfin, we zijn samen in therapie gegaan en kwamen allebei tot de conclusie dat we 25 jaar huwelijk, waarin we lief en leed hebben gedeeld, niet zomaar overboord moesten gooien. Wel heb ik veel moeten verwerken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien − zestien =