Moet je je partner verlaten voor een lover?

Bron: Huffington Post

Genoeg is genoeg. Je hebt besloten vandaag weg te gaan om bij je lover te zijn. Met het adembenemende en opwindende leven van je affaire van nu, zal je nooit meer genoegen kunnen nemen met het saaie, langs elkaar heen leven van vroeger.

Klinkt dit bekend? Als je het overweegt om je huidige relatie te beëindigen voor een nieuwe relatie, is het misschien goed om niet al te haastig te zijn en jezelf eerst de volgende vragen te stellen.

Ken je je lover goed genoeg?

Niemand is volmaakt, maar als we smoorverliefd zijn hebben we geen oog voor de zwakke plekken van onze lover. Je bent ervan overtuigd dat alles perfect is en dat niemand je ooit zo speciaal heeft laten voelen. Als je nog in dit verliefde stadium verkeert, kun je de relatie niet nuchter bekijken. Na verloop van tijd verandert alles en kunnen dingen snel routine worden.

Hoe echt is deze verhouding?

De meeste affaires vinden in het geheim plaats. Hierdoor is het voor jullie beiden makkelijk om het beste van jezelf te laten zien in de beperkte tijd dat je samen bent. Niets uit de buitenwereld kan je verhouding werkelijk beïnvloeden. Het is als een virtuele vakantie. Zodra je verhouding uitkomt, wordt de fantasieverhouding deel van de werkelijkheid, met alle routine en sleur van dien.

Ben je eerlijk over jouw rol in je huwelijk/relatie?

Als je alleen de tekortkomingen van je partner ziet, dan ga je in deze nieuwe verhouding waarschijnlijk je eigen fouten herhalen. Een affaire kan een manier zijn om de problemen in je huwelijk of in je huidige relatie aan te pakken. Nagaan waarom je deze keuze maakte, zal veel zeggen over jou en de rol die je speelt in het succes van je eigen relaties.

Ben je voorbereid op de reactie van je vrienden en familie?

We geloven graag dat mensen die het dichtst bij ons staan het beste voor ons willen. Maar bij affaires is dat niet altijd het geval. Het kan een hobbelige rit worden voordat je bestaande wereld je lover accepteert. Een scheiding, zelfs onder de beste omstandigheden, verdeelt degenen die het dichtst bij ons staan. In geval van ontrouw kunnen deze tegenstellingen zowel onverwacht als hard zijn.

Wegvluchten uit de wereld die je met je partner hebt opgebouwd naar een nieuwe en opwindende wereld met je lover lijkt op dit moment misschien een goed idee. Maar de niet te beantwoorden vraag is: “Zullen deze twee werelden er in het nuchtere daglicht hetzelfde uitzien?” Alleen de tijd zal het leren….

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 + 5 =