Oranje: tranen en boosheid

Bron: De Telegraaf

“We zijn boos en teleurgesteld, want we zijn er heel dicht bij geweest.” Dat was de eerste reactie van Dirk Kuyt, na de verloren WK-finale tegen Spanje.

Het WK in Zuid-Afrika gaat voor Nederland de geschiedenis in als het derde voetbaltrauma. Na de verloren finales van ’74 (Duitsland) en ’78 (Argentinië) ging het in het Soccer City Stadium dit keer mis tegen Spanje (0-1 na verlenging).

Het ongeloof viel na afloop direct van het gezicht van Arjen Robben af te lezen. De 26-jarige aanvaller had Oranje tot tweemaal toe op weg naar de wereldbeker kunnen helpen. Oog in oog met Iker Casillas faalde hij echter jammerlijk. “Ik heb daar geen excuus voor, die bal moet er gewoon in”, zocht de hoofdpersoon de schuld bij zichzelf.”

Na een 120 minuten durende slijtageslag, waarin arbiter Howard Webb tienmaal geel en één keer rood trok, waren de Spanjaarden via Andres Iniesta in de verlenging wel onverbiddelijk.

“Het is een schande voor de sport”, vond Wesley Sneijder, “Iniesta moest rood hebben voor natrappen, het was een zuivere corner en aan de goal van Spanje ging buitenspel vooraf”, legde hij uit. “In één minuut wordt de wedstrijd op die manier beslist.”

Lees het hele artikel hier

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − 13 =