Peter R. de Vries en Susan Smit deden het echt

Geplubiceerd door relatie.blog.nl

Slecht nieuws voor alle mannen van Nederland: de beeldschone schrijfster en boekenrecensente Susan Smit woont weer samen. Ze bevestigde ook eindelijk de roddel die al jaren gaat over haar en de misdaadverslaggever PETER R.

Ze memoreert de periode van een paar jaar geleden toen ze na 11 jaar haar jeugdliefde Menno Pot verliet.

“Ik vond het destijds zo zielig dat Peter al die verhalen over zich heen kreeg. Maar hij heeft een open huwelijk hè. Dus ik kan het ook wel zeggen nu. Ja, wij hadden echt een intieme relatie. Ik kwam net uit mijn liefde met Menno. En ik was echt overrompeld: pfff bestaat dit ook nog? Het is zo’n bijzondere man, groot, heel direct, rechtlijnig, belezen ook. Hij weet veel. Een hele mannelijke man, die deugt. En ik had het niet gedaan als zijn vrouw ook niet op die manier leeft en zij had er dus geen moeite mee.

Peter heeft een bijzonder plekje in mijn hart. We konden het uitstekend vinden. Maar het kwam pas uit, toen het al beëindigd was. Dat was ook zo stom. Het was wel een van de zeer weinige spannende avontuurtjes in mijn leven.”

Susan vertelt verder dat zij heel monogaam is. “Ik ben van mijn 21e tot mijn 31e heel trouw bij Menno geweest. Dat was toen mijn vriendinnen experimenteerden. Na Menno ben ik ook niet los gegaan. Ik ben niet zo’n wilde, al heb ik die reputatie wel. Ik zocht steeds de veiligheid, de kameraadschap in een relatie Ook met Peter R.… En die veiligheid heb ik nu dus weer. Ik ben er trots op: er hangen hier weer twee naambordjes naast de deur.”

Peter R. de Vries lijkt een van de trendsetters te zijn van het open huwelijk. Trendwatcher Adjiedj Bakas, schrijft in de Toekomst van de Liefde over het ‘uitsterven van de monogamie’. Actrice Victoria Koblenko komt ook aan het woord in zijn boek. Zij vertelt dat er steeds meer jonge vrouwen zijn, die meerdere relaties tegelijkertijd hebben. Bakas noemt het de ‘Surinamisering’ van de liefde.

 In De Telegraaf: Lees ook wat de “Ladies Club” te zeggen heeft over het open huwelijk.

‘Ben jij nog monogaam?’ is nu de onderwerp van gesprek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × vier =