Roekeloze alleenstaande vrouwen

Bron: news.cision.com

roekeloze-vrouwenVan alle Europese alleenstaanden leven de Nederlandse singles het gevaarlijkst. Een recente enquête onder 13.279 online-daters toont aan dat in Nederland ongeveer 34% van alle gebruikers van online dating-sites hun recentste blind date in een privéruimte liet plaatsvinden.

De meeste alleenstaande Nederlandse vrouwen regelden die eerste ontmoeting zelfs in hun eigen huis.

Als kind hebben we al geleerd: Ga nooit met onbekenden mee! Veel volwassen singles lijken zich echter niet veel meer aan te trekken van die oude wijsheid.

Het grootste deel van de partnerzoekers kiest nog wel voor de veilige weg en spreekt de eerste ontmoeting met iemand van online-dating af in een café, restaurant of op een openbare plaats, maar ruim eenderde van alle Nederlandse singles is overmoedig en ontmoet elkaar in de privésfeer.

Uit de online enquête bleek dat de meeste alleenstaande Nederlandse vrouwen bovendien zo vermetel waren om hun onbekende blind datepartner direct in hun eigen huis uit te nodigen.

De deskundige, Brit van Basten, verklaart het overmoedige gedrag van de Nederlandse vrouwen: Die bereidheid om thuis af te spreken ligt over het algemeen verankerd in de Nederlandse cultuur. “Meestal nodigen mensen hun kennissen eerst thuis uit, en vervolgens gaan ze samen stappen.

” Nederlandse singles vinden het meestal juist vreemd hoe bijvoorbeeld de Duitsers hun afspraakjes regelen, zegt Van Basten: “Wij spreken zelden eerst in een bar of restaurant af.”

Huiselijkheid en overmoed passen dus prima bij alleenstaande Nederlandse vrouwen. Daarmee zijn ze in Europa veruit de roekelooste vrouwen op het gebied van private dating. In de Scandinavische landen overheerst daarentegen bezonnenheid.

Zweedse en Noorse vrouwen nodigen pas bij ongeveer de vijfde date de nieuwe online kennis thuis uit.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 − zes =