Seks is niet noodzakelijk bij vreemdgaan

Bron: vandaag.be

Vreemdgaan moet niet noodzakelijk te maken hebben met seks. Een sterke emotionele band kan evenzeer op vreemdgaan wijzen.

Dat beweert Philip Hudson van de British Association for counselling and Psychotherapy.

Vreemdgaan werd in de Middeleeuwen gezien als iets puur seksueels. Een huwelijk werd er ook pas als rechtmatig gezien eenmaal de seksuele daad was voltrokken. Die regeltjes hebben vandaag de dag nog hun impact. Zo denken velen dat je enkel kan vreemdgaan wanneer je seks hebt. Fout zo beweert Philip Hudson. Volgens hem is emotioneel vreemdgaan evengoed mogelijk, en net zo kwetsend.

“Je kiest je kledij uit in functie van hem of haar en niet in functie van je man of vrouw. Als je lingerie koopt , hou je rekening met zijn mening. Een bepaalde gebeurtenis of frustratie wil je eerst met de ander delen en je kan niet wachten om hem/haar terug te zien. Je emotionele hechting is verschoven van je partner naar die ander. Dat is ook vreemdgaan”, aldus Hudson.

“Het is gemakkelijk om maar te denken dat alles ok is zolang je geen seks hebt, maar dan steun je op een wet uit de Middeleeuwen. De emotionele regels heb je wel verbroken”, besluit Hudson.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 2 =