SMS verwijderaar voor je IPHONE

ROTTERDAM – Een nieuwe applicatie voor de iPhone laat gebruikers toe in te stellen dat een verzonden tekst na een bepaalde periode verdwijnt van het toestel van de ontvanger. Het bericht kan niet worden doorgestuurd of bewaard, en is voor schuinsmarcheerders dus een prima snufje om af te spreken met hun minnaar of minnares.

Zowel de verzender als de ontvanger moeten de software met de toepasselijke naam ‘TigerText‘ installeren. Wanneer alleen de verzender die toepassing heeft, krijgt de ontvanger de vraag om de software te installeren.

De berichten kunnen niet worden bewaard, omdat ze enkel op de servers van TigerText staan. Wanneer ze daar worden verwijderd, zijn ze dan ook effectief weg. De toepassing bevat de mogelijkheid om een gelezen bericht na zestig seconden te verwijderen, en alle informatie over gemaakte telefoontjes te wissen.

Privacy
De toepassing is dus ideaal voor schuinsmarcheerders en andere stiekemerds, maar werd eigenlijk niet voor hen ontwikkeld. Ontwerper Jeffrey Evans is naar eigen zeggen voornamelijk bezorgd over de privacy van zijn klanten. “Mensen sms’en zoals ze praten,” zegt hij. “Sommige dingen die ze zeggen, kunnen uit hun context worden gerukt en terug opduiken om hen te achtervolgen.”

Hij wijst erop dat de Europese Unie in 2006 telefonie- en internetproviders verplichtte alle gsm-verkeer en e-maildata een zekere tijd bij te houden, en vindt dat een inbreuk op de privacy.

Sexting
De man geeft toe dat zijn toepassing interessant kan zijn voor vreemdgangers, of tieners die al eens aan sexting doen of dronken sms’jes versturen. Hij mikt echter eerder op advocaten en hun cliënten, en zakenlui die verwikkeld zijn in ingewikkelde deals.

De naam ‘TigerText’ bestond trouwens al voor het seksschandaal rond golfer Tiger Woods uitbrak, zegt Evans. De app staat op iTunes voor 2,5 doillar per maand, zo’n 1,85 euro

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien + 17 =