Veel geheime sms’jes in Nederlandse inbox

Bron: connexie.nl

Vier op de tien Nederlanders hebben wel eens geheime sms’jes in hun inbox staan, die niet andere ogen bestemd zijn. Bij jongeren is dit zelfs zeven op de tien. Dat blijkt uit onderzoek dat Hi liet uitvoeren onder ruim 500 Nederlanders van zestien jaar en ouder.

Het onderzoek hangt samen met de lancering van de nieuwe dienst Hi Bewaarbox. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders nogal hechten aan hun privacy en er veel voor over hebben te voorkomen dat anderen hun inbox kunnen bekijken.

Uit angst voor gluurders houden veel Nederlanders de mobiele telefoon altijd bij zich (26,5 procent) en nemen ze deze overal mee naartoe: naar bed (30,8 procent), tijdens huishoudelijke klussen (27,4 procent), naar het toilet (22,6 procent) en zelfs naar de badkamer tijdens het douchen (15,9 procent). Vooral onbekenden (61,3 procent) en collega’s (24,6 procent) mogen absoluut hun sms’jes niet lezen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat zo’n 18 procent van de Nederlanders nooit iemand in de mobiele inbox laat kijken. Als de Nederlander zijn mobiele telefoon thuis vergeet, gaat 15,7 procent speciaal terug naar huis om deze op te halen uit angst dat iemand zijn of haar sms’jes leest. Opvallend is dat mannen vaker hun mobiel bij zich houden om zo anderen niet de kans te geven in hun inbox te kijken (34,5 procent vs 18,4 procent van de vrouwen).

De inhoud van de mobiele inbox zorgt ook wel eens voor ruzie met de partner (13,3 procent). Op basis van sms’jes wordt ruim een derde beschuldigd van vreemd gaan en ruim een kwart van het hebben van een ander geheim. Nederlanders onder de 35 jaar hebben vaker ruzie over sms’jes dan Nederlanders ouder dan 35 jaar (24,5 procent vs 8,3 procent).

Bijna twee op de tien Nederlanders vermoedt dat de partner wel eens stiekem in de inbox kijkt. Toch geeft ongeveer 40 procent toe ook zelf wel eens in de inbox van zijn of haar (ex-)partner te hebben gekeken. En het zijn dan voornamelijk vrouwen die in de inbox van hun partner kijken (44,8 procent versus 30,3 procent bij de mannen).

Momenteel houden we ook een enquête over toegang tot “Second love” via je mobiele telefoon.

Neem een moment om te stemmen en deel je berichten ook met ons.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. ramond1973 schreef:

    Over mobiele site secondlove.nl: gewoon maken die site.
    ik werk over het algemeen heel veel en heb mn telefoon altijd bij me. dat maakt het makkelijker voor mij om de site te volgen en op profielen en berichten te reageren.

    ik stem voor. ik wacht t af

  2. ramond1973 schreef:

    PS: als er wat getest moet worden hou ik me aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − 9 =