Vragen die elke minnares zichzelf zou moeten stellen

Bron: Huffington Post (Origineel door Melissa Fritchle, dit is een verkorte versie.)

minnares-afbeeldingDe rol van minnares in de driehoeksverhouding van een affaire wordt vaak gestereotypeerd als een overdreven geseksualiseerde en onweerstaanbare verleidster, maar voor vele vrouwen die minnares zijn geweest is het een ingewikkelde, persoonlijke en vaak moeilijke positie.

Helder denken is moeilijk vanwege de nieuwe drang naar liefde en lust, maar als je je in de positie van “de andere vrouw” bevindt, is het belangrijk om goed na te denken over hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen.

1. Wat wil je uit de relatie halen?

Liefde is één ding: het kan onafhankelijk van de externe werkelijkheid bestaan. Wat romantische verhalen ons vaak niet vertellen is dat die externe werkelijkheid wel heel belangrijk is voor een gelukkig en vervuld leven. Liefde die je vraagt om allerlei dingen op te offeren die belangrijk voor je zijn is misschien de moeite niet waard.

Dus wat hoop je te vinden in de relatie? Wil je een levenspartner? Wil je iemand die familievakanties met je deelt en beschikbaar is om je promotie op je werk te vieren? Wil je iemand die met je meegaat naar het ziekenhuis als je ouders ziek zijn? Zo ja, dan moet je er rekening mee houden dat je minnaar voor zulke dingen misschien nooit beschikbaar zal zijn. Het is verleidelijk om te denken dat hij zijn vrouw of partner zal verlaten om samen met jou te leven, maar de statistieken spreken niet in je voordeel; slechts 3 procent van mannen verlaten hun vrouw voor hun minnares.

2. Wat voor status geeft de affaire je?

Een affaire kan in vele opzichten opwindend zijn. Liefde en lust gedijen in risicovolle en dramatische situaties. Misschien voel je je speciaal omdat hij overspel voor jou pleegt; misschien voel je zelfs dat je macht hebt. Of misschien is de affaire voor jou een manier om gecompliceerde emoties te vermijden – om afstand en een eigen leven te behouden. Het kan immers ook voordelen hebben om niet op familiebezoek te hoeven of elk weekend samen door te brengen.

Ga na wat je prettig vindt aan dit scenario en wat je van de rol van minnares kan verwachten. Vraag jezelf vervolgens af of je dat voor jezelf kunt vinden in een relatie die misschien meer op jouw eigen behoeften is afgestemd.

3. Ben je bereid om als slechterik gezien te worden?

Elke relatie heeft zijn eigen problemen en deze dynamiek is van buitenaf moeilijk te begrijpen. Maar als minnares is het belangrijk dat je voorbereid bent op negatieve reacties en verwijten. Neem je verantwoordelijkheid voor deze keuze en de eventuele gevolgen? Hoe zou je het vinden als belangrijke mensen in je leven achter deze affaire zouden komen? Staan er meer dingen op het spel?

Hou er rekening mee dat als de affaire uitkomt of als je partner besluit het uit te maken je plotseling emotioneel geïsoleerd kan zijn. Je verdient het om met respect behandeld te worden, maar je hebt weinig in te brengen over het beëindigen van de affaire als je partner probeert het weer goed te maken met zijn vrouw of partner.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien − 14 =