Vreemdgaan in de bladen

*Door Mirjam Windrich

Je staat in de supermarkt en bladert de Psychologie door. Of de Linda, of de Libelle of de Red. Niet dat je nu zo nieuwsgierig bent, maar je wacht op een sms van je lover en gaat niet naar huis voordat je dat hebt gekregen. Want thuis zit je eigen man en die weet niets van die lover.

In de bladen lees je van alles over vreemdgaan. Zoveel procent van de vrouwen doet het, zoveel procent van de mannen. Hoe komen ze aan die cijfers? Maar erger nog: wat heb jij eraan? Want jij loopt de hele dag zenuwachtig te smssen, jij voelt je schuldig en hemeltergend gespannen tegelijk en je bent nog ziek van verliefdheid ook.

Wat heb je eigenlijk te maken met al die informatie van buitenaf? Willen ze soms dat je ermee stopt, is hier sprake van een opgeheven vingertje met de booschap: gij zult geen overspel plegen? Nee, want veel van die stukjes geven ook tips. Tips voor het vreemdgaan. Wat zijn we lekker bezig.

Of is het geruststellend om te lezen dat ook Brad het doet, en George, en ach, ja je zou er wel wat voor over hebben om Britney te zijn, zelfs nu nog. Maar dat stelt je allemaal niet gerust. Want je hart raast als een dolle in je borstkas en staat opeens stil. Het smsje. Hij wil je zien, en wel nu. Die bladen bestaan helemaal niet meer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 2 =