Vreemdgaan: vrouwen vergeven eerder

Bron: wtf.nl

vreemdgaanViva en WTF.nl hebben de krachten gebundeld en de lezers gevraagd naar hun standpunten over vreemdgaan. Voor een op de drie mannen en een op de vier vrouwen begint vreemdgaan pas bij seks…

Volgens recent onderzoek van psycholoog Henk Noort piest een kwart van de bezette Nederlanders wel eens buiten de pot. Viva ondervroeg 300 vrouwen tussen de 20 en 25 jaar en voor WTF.nl onderwierp Maurice de Hond de heren aan een kruisverhoor.

Uit de cijfers blijkt dat vrouwen meer vergevingsgezind zijn en dat ze ruimdenker zijn dan mannen.

Het mag dan wel 2012 zijn, trouw is toch de norm in Nederland. Je kiest een partner en die bedrieg je niet. Dat geldt voor zowel de meeste mannen als vrouwen. Maar wat is bedriegen? Het overgrote deel van de mannen en vrouwen vindt ‘veel tijd met elkaar doorbrengen’ en zoenen al te ver gaan, maar een derde van de ondervraagden vindt dat prima, als er maar niet gesekst wordt.

Voor 66 procent van de vrouwen is vreemdgaan geen dealbreaker. Gelukkig maar, want meer dan de helft van de mannen hoopt dat zijn vriendin/vrouw hem vergeeft, ook al hebben ze er begrip voor dat zij dat misschien niet kan. Een derde van de mannen wil niet vergeven worden voor zijn overspel. Bij vrouwen ligt dat percentage slecht op een kwart. Cijfers hier.

Maar hoe geaccepteerd is vreemdgaan eigenlijk?

Is het gezellige borrelpraat of kun je het maar beter voor jezelf houden? Dat ligt eraan met wie je borrelt. Mannen zijn hierin iets strenger: acht procent van hen wil er niets van weten, zij dwingen hun vrienden zelfs het overspel op te biechten, anders doen zij het voor ze.

Vlug rekensommetje: vertel het dus niet in de voetbalkleedkamer, daar moet een verklikker tussen zitten. En zonder oordeel naar wilde buitenechtelijke avonturen luisteren, zit er ook niet in. Slechts een derde van de mannen heeft hier naar eigen zeggen trek in.

Vriendinnen onder elkaar zijn iets meer vergevingsgezind. Slechts 5 procent dwingt elkaar een slippertje op te biechten. Meer dan de helft van de vrouwen keurt overspel af, maar laat haar vriendin het op haar eigen manier oplossen. De andere vrouwen bieden een luisterend oor zonder te oordelen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kim1975 schreef:

    Leuk/Interessant artikel, alleen ben ik wel van mening dat vreemdgaan al begint bij anoniem afspreken e.d. Deze dagen en vooral deze generaties is vreemdgaan steeds meer voorkomend! Ik moet ook eerlijk opbiechten dat ik af en toe een slippertje maak, doe dit dan wel online, anoniem.. Soms wordt de sex in het huwelijk gewoon wat minder spannend maar blijft de persoon wel veel betekenen.

    Dankjewel voor dit artikel! En vreemdgaan is echt voor iedereen persoonlijk, het is niet zo zwart wit als het lijkt!

    gr,

    Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × vier =