Vreemdgangers onthuld door stem

Bron: Telegraaf

Je stemAMSTERDAM –  Bij het kiezen van een toekomstige partner worden mannen met een lage stem en vrouwen met een hoge stem sneller verdacht van vreemdgaan.

Dit blijkt uit een onderzoek van de McMaster Universiteit in Canada, gepubliceerd in het tijdschrift Evolutionary Psychology. Het onderzoek toont aan dat stemgeluid van invloed is op de partnerkeuze.

Deelnemers aan het onderzoek kregen twee versies van fragmenten te horen: een mannelijke stem en de ander vrouwelijk. De stemmen waren elektronisch gemanipuleerd; de vrouwelijke stem was hoger, de mannelijke stem lager. Vervolgens moesten ze zeggen welke stem het snelst zou vreemdgaan.

Een verklaring voor de uitkomst kan zijn dat de link tussen spraak, hormonen en ontrouw hier samenkomen. Vrouwen met een hogere stem hebben meer oestrogeen in hun lichaam. Mannen met een lagere stem hebben meer testosteron in hun lijf. “Hoge hoeveelheden oestrogeen of testosteron worden geassocieerd met vreemdgaan”, zegt David Feinberg van de psychologie faculteit aan de Canadese universiteit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 + 20 =