Vriendschap met andere geslacht 'lastig' voor Nederlandse vrouwen

Bron: huishoudbeurs.nl

vriendschap tussen vrouwen

VRIENDSCHAP MET ANDERE GESLACHT ‘LASTIG’ VOOR NEDERLANDSE VROUWEN

De gemiddelde vrouw in Nederland heeft 4 á 5 echte vriendschappen. Circa 1 op de 5 is weleens jaloers op haar beste vriendin. En echte vrienden zijn met iemand van het andere geslacht wordt door bijna 60% van de Nederlandse vrouwen ‘lastig’ gevonden. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Huishoudbeurs onder ruim vijfhonderd Nederlandse vrouwen.

Het aantal vriendschappen dat de Nederlandse vrouw gemiddeld onderhoudt, 4 à 5, is opmerkelijk. Dit aantal komt namelijk overeen met het maximum aantal ‘echte’ vriendschappen dat een mens aan kan. Circa een kwart van alle Nederlandse vrouwen heeft 1 à 2 goede vriendinnen. Slechts 3% kent geen enkele echte vriendschap op dit moment. Bijna 20 procent geeft aan weleens jaloerse gevoelens te hebben naar haar vriendin toe.

Het gaat dan meestal niet om haar partner of haar kinderen. Bij jaloezie betreft het veel vaker haar andere vriendschappen, financiële positie of uiterlijk.

Vriendschap is soms een illusie
Als een vrouw weet dat de partner van haar vriendin vreemdgaat, vertelt bijna 1 op 5 vrouwen dit niet. Ook vindt 14% het geen probleem om een one night stand of affaire te hebben met de ex van haar vriendin. Slechts 1 op de 5 vrouwen spreekt het uit als ze haar vriendin te dik vindt. Ook schaamt de Nederlandse vrouw zich weleens voor haar vriendin als zij te veel heeft gedronken (14%), een verkeerde woordkeuze heeft (11%) of slecht gekleed gaat (8%). 65% van de ondervraagden laat het gelukkig wel weten als de ander uit haar mond stinkt. En qua financiën is de Nederlandse vrouw zeer loyaal richting haar vriendin; 62% leent de helft van het spaargeld zonder problemen voor 2 jaar renteloos uit.

Fysiek contact
Een aantal vrouwen geeft aan weleens, zomaar voor de lol, met haar vriendin gezoend te hebben: bijna 1 op de 10. In het algemeen ziet een vrouw haar beste vriendin vaker ‘in het echt’ (50%) dan dat ze elkaar spreken via de telefoon (23%) of via Whatsapp (22%). Bij jonge vrouwen, van 20 tot 35 jaar, verloopt het meeste contact daarentegen via Whatsapp (57%) en heeft slechts een kwart het meeste contact in het echt (27%). Een vrouw besteedt gemiddeld 3,7 uur per week aan haar beste vriendin.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − 8 =