Waarom sommige mensen vreemdgaan (en andere niet)

Bron : gezondenzo.net

Over vreemdgaan is veel gezegd en geschreven. Google maar eens op ‘vreemdgaan’ en je komt om in de perikelen, conflicten en discussies rondom trouw en ontrouw. Een tijdje terug kwamen Zweedse wetenschappers met een verklaring voor de talloze onenigheden en ruzies rondom dit onderwerp.

Trouwe mensen zouden namelijk over een ingebouwde weerstand beschikken tegen verleidingen. Ontrouwe mensen zouden deze weerstand missen. Zweeds onderzoek wijst uit dat vooral het breinhormoon vasopressine en het gerelateerde ADH-gen van invloed zijn op de ontvankelijkheid voor verleiding.

Zweedse wetenschappers kwamen er namelijk achter dat mensen met een specifieke variant van het ADH-gen vrijwel immuun zijn voor verleiding. Dat vasopressine een belangrijke rol speelt bij het smeden van banden en relaties, was al langer bekend. Dat de stof ook van invloed is op trouw en ontrouw was tot nog toe echter niet duidelijk.

In de praktijk zou dit kunnen betekenen dat mannen met deze specifieke genvariant makkelijker worden verleid om hun heil te zoeken buiten hun relatie. Dit zou mensen de gelegenheid kunnen geven om hun ontrouw af te schuiven op hun genetische erfenis…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × drie =