We houden het niet lang meer uit

Bron: Telegraaf

AMSTERDAM –  We houden het steeds korter met elkaar uit. De zogenaamde Seven Year Itch is een Three Year Itch geworden. Lange tijd was zeven jaar de ‘magische’ grens van relaties. Na gemiddeld zeven jaar zouden partners zich meer gaan ergeren aan elkaar en zich gaan afvragen: ‘Is dit het nou?’

En is zeven jaar al vrij kort om de belofte in te lossen van ‘tot de dood ons scheidt’, nu blijkt dat we het nog maar drie jaar uithouden totdat de irritaties de boventoon gaan voeren.

Beu
Uit onderzoek van Warner Brothers onder 2000 Britten met een serieuze relatie blijkt dat de hoeveelheid onenigheid stijgt naar gemiddeld 2,7 uur per week als je drie jaar bij elkaar bent. Dit in tegenstelling tot 1,2 uur in het begin van de relatie. De dingen die je eerder nog zo leuk aan hem vond, vervallen tot ergernissen. Praten met zijn mond vol, teennagels knippen aan de salontafel, zingen in de douche, na drie jaar ben je dat wel een beetje beu.

Alleen
Volgens het onderzoek zijn het de lange werkdagen en financiële stress die hun tol eerder eisen dan vroeger. Na ongeveer 36 maanden hebben stelletjes minder seks en krijgt een derde van de ondervraagden in een langere relatie geen complimenten meer van hun partner. Vanaf dat punt is het ook niet meer zo vreemd om zonder partner op vakantie te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 3 =