Wie wil er met mij vreemdgaan?

Bron : De Telegraaf Vrouw (door Sabine Leenhouts)

AMSTERDAM –  Als we de onderzoeken mogen geloven, gaan we massaal vreemd. Ja, ook vrouwen. Journalist Sabine Leenhouts (41), zelf twaalf jaar getrouwd, ging op onderzoek en dook in de wereld van stiekeme afspraakjes en spannende mailtjes……….

Vrouwen zijn bezig met een inhaalslag als het om vreemdgaan gaat. Zo’n 40 procent schijnt buitenechtelijk te rommelen! Zelf ben ik twaalf jaar getrouwd en wars van vreemdgaan, maar ik wil weleens weten wat mijn seksegenoten drijft om een seksvriendje te zoeken.

Volgens de talloze vrouwenfora die het internet rijk is, blijken we om twee redenen vreemd te gaan. De meesten zijn niet tevreden met hun bestaande relatie. Ze zijn de sleur zat, missen aandacht van hun partner en hebben dus een relationele reden voor het overspel. Een veel kleiner aantal heeft een biologische drijfveer: ordinaire lust. Deze vrouwen hebben de behoefte om het eens met een ander te doen zodat ze de hormonen weer door hun lijf voelen gieren. Vooral die laatste groep spreekt tot mijn verbeelding.

Waar vind ik een man om mee vreemd te gaan?

Ik moet toegeven dat ik ook liever de Samantha uit Sex and the City zou willen zijn, maar ik ben het niet. Ik ken maar weinig vrouwen die dusdanig seksueel agressief op zoek gaan naar iemand om mee te vrijen. Zelf stap ik ook niet zo snel op een man af om hem onomwonden te laten weten dat ik hem zie zitten. Ik laat me graag verleiden.

Maak mij maar ouderwets het hof. Maar goed, als ik een buitenechtelijke date wil, moet ik daar toch echt zelf moeite voor doen. In mijn dorp lopen genoeg bronstige veertigers die hun midlife crisis te lijf willen gaan met een stevig robbertje overspel. Maar net zoals rommelen met een collega of iemand uit de kennissenkring vaak leidt tot ongemakkelijke en pijnlijke situaties wanneer het ‘uitkomt’, lijkt het mij erg slecht voor mijn reputatie om me te storten op de plaatselijke mannen.

De website Second Love biedt uitkomst. De site richt zich op overspelige mensen en voert als slogan ‘Life is short, have a second love!’. Voordat ik me inschrijf heb ik een gesprek met de eigenaar van de site. Erik Drost (43) bedacht een paar jaar terug dat er een markt moest zijn voor mensen die naast hun bestaande relatie een tweede liefde zochten.

Zelf doet Erik niet aan buitenechtelijke relaties. Hij heeft genoeg aan zijn nieuwe vriendin, maar begrijpt wel waarom steeds meer vrouwen zich op zijn site inschrijven. “Vaak zijn vrouwen voor hun man minder belangrijk dan de afstandsbediening. En als ze iets willen vragen, horen ze negen van de tien keer: Wacht even…” Hij vindt Het Journaal of Studio Sport belangrijker.

Uiteindelijk schreeuwt zo’n vrouw om aandacht en via Second Love kan ze dat heel gemakkelijk en gecontroleerd krijgen.” Tja, Erik heeft een punt. Ik snap het best wanneer vrouwen hun heil bij een andere man zoeken. In sommige relaties is het inderdaad armoe troef als het om aandacht gaat. En dat is waar het de overspelige vrouw in veel gevallen om te doen is… Gezien worden.

Ik schrijf me in en naast de gebruikelijke informatie als uiterlijke kenmerken en leeftijd moet ik ook vragen beantwoorden die best vrijpostig zijn. Hou ik bijvoorbeeld van orale seks, wil ik graag kijken of bekeken worden en ben ik te porren voor een spelletje bondage of een trio? Ook moet ik vertellen wat mijn gewenste relatie is. Ik vul ‘flirten en daarna zien we wel’ in. Mijn naam hou ik geheim, maar ik zet er wel een echte foto op.

Na één dag heb ik al veertig mailtjes, een week later zijn dat er over de tweehonderd.

Blijkbaar lig ik goed in de markt van de notoire vreemdgangers. Het voelt best raar om al die berichten te lezen. Ze variëren van korte krabbels als: Ik vind jou een ontzettend mooie vrouw, wil jij met mij het avontuur aangaan tot Wat een geile kop, zullen we neuken?

Ook gaan sommige mannen helemaal los en schrijven ze dat ze zich enorm aangetrokken voelen tot mijn profiel, gelukkig getrouwd zijn (?!) maar met mij het gemis in de relatie willen opvullen. Niet iedere man heeft een foto geplaatst en aangezien ik van nature al niet te veel moeite wil doen voor een vent, vallen die meteen af. Tja, kom op, zeg.

Ik heb geen zin om eerst over en weer te mailen om er vervolgens achter te komen dat ik met de zoveelste kalende dikkerd te maken heb. Want eerlijk is eerlijk, niet iedere man die op deze site staat, is een cadeautje voor het oog. Ik zie heel gewone mannen, aantrekkelijke mannen, zelfingenomen mannen die kijken alsof ze een godsgeschenk zijn en echt heel lelijke mannen. Maar gelukkig zijn er ook een paar knappe, jonge exemplaren met wie je in een ontuchtige bui best meer dan een beschuitje wilt eten.

Lekker Ding!

Ondertussen heb ik thuis ook nog een man, die zich inmiddels vaker dan gebruikelijk interesseert voor mijn werk en buitenactiviteiten. “Wie ga je ook alweer interviewen? En moet je nu alweer tennissen?” Ook zie ik dat hij in mijn mail heeft gesnuffeld. Op mijn vraag of hij zich zorgen maakt, zegt hij dat-ie voelt dat ik niet alles aan hem vertel. Hij heeft helemaal gelijk.

Alles in het kader van mijn onderzoek weliswaar, maar ik heb ‘B78’ wel gemaild dat ik zijn bericht leuk vond. Onomwonden liet B78 me namelijk weten dat ik er volgens hem lekker uitzie en hij ervan overtuigd is dat wij het samen leuk kunnen hebben. En zijn foto? Nou, ik kreeg het er warm van. Wat een lekker ding! Maar zet ik dit door? Ga ik daadwerkelijk met hem daten om te voelen hoe vreemdgaan werkt?

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. nico schreef:

  Nou, vertel !

 2. Nico schreef:

  Quote; ” ..Volgens de talloze vrouwenfora die het internet rijk is, blijken we om twee redenen vreemd te gaan. De meesten zijn niet tevreden met hun bestaande relatie. Ze zijn de sleur zat, missen aandacht van hun partner en hebben dus een relationele reden voor het overspel. Een veel kleiner aantal heeft een biologische drijfveer: ordinaire lust” einde quote.

  Ojah? zie onderstaande poll, ook van deze site….het absolute merendeel wil een sexuele relatie, 48%…aandacht? slechts 3 %…

  “Een casual/ seksuele relatie (48%, 347 Votes)Een leuke man of vrouw voor een ontmoeting (29%, 209 Votes)Een spannend/ stoute flirten (20%, 147 Votes)Een beetje aandacht of conversatie (3%, 24 Votes)”

 3. Willem schreef:

  beste Sabine,

  ik ben nou toch wel benieuwd hoe je avontuur verder afloopt. Want je verhaal lijkt te zijn verschoven van een journalistiek onderzoek naar een erotisch avontuur. Ik ben benieuwd of je het verhaal van vreemdgaan ook live gaat meemaken.
  Wordt vervolg???

 4. Phil schreef:

  wauwww, ik wil de volle versie lezen als je boek uitkomt. Ben ook erg benieuwd hoe het afloopt. Was zeker in het begin niet jou bedoeling om zelf opgewonden te worden van al die aandacht he! Nu zit je… en wat nou. Pandora’s box is geopend en de monster…lees “lust” is vrij. Kijk uit. Ik weet er als van…..vaak als ik er aan denk heb ik spijt.

 5. ben schreef:

  hoi hoi ben ook zeer benieuwd hoor,als dit lees wordt ik er een beetje opgewonden van , succes verder hoor .

 6. Bilbo schreef:

  Nounou, wat worden we hier opgewonden van! Ik trek meteen mijn tijgerslip aan en typ dit met mijn linker hand verder. Mag je raden wat ik in mijn rechter hand heb…
  Tot dusver zit het verhaal op een kwart van het niveau van ‘Vulpen’ van Heleen van Royen. Helaas kwam het er daar niet van dus je kunt je primeur hier maken Sabine! Maar dan graag iets minder plastisch… Maak er maar een lekker verhaal van zodat ik misschien werkelijk in mijn tijgerslip m’n wildste fantasieën uit ga leven!
  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × vier =