Mijn tweede liefde: Geen plaatsvervanger

Deze verhalen zijn anoniem ingezonden door blog gebruikers en Second Love leden. 

Mijn tweede liefde: Geen plaatsvervangerDoor Sheila*

Ik zal beginnen met te vertellen dat ik gelukkig getrouwd ben, een open huwelijk heb en dus niks stiekem doe. Dat vind ik belangrijk om te vermelden. Ik was dus niet op zoek naar een plaatsvervanger, maar naar eenaanvulling op mijn huidige relatie.

Vraag me niet waarom ik me heb ingeschreven op SL en waar ik naar op zoek was, want eerlijk: ik heb echt geen idee. Nadat ik me had ingeschreven stroomden de berichtjes binnen. Binnen een week had ik er wel 100 ontvangen. Ik had echt het idee dat ik de enige vrouw op de site was. De eerste dag ging ik ze nog allemaal lezen en de meesten kregen toen ook nog antwoord van mij.

Meestal een standaardafwijzing en een enkeling kreeg echt een berichtje. Wat kunnen mannen soms bot zijn. Ik zat echt niet op deze site voor een one-night stand of voor alleen maar een seksdate. Als ik dat gewild zou hebben dan had ik er wel mijn beroep van gemaakt. Zodat ik er ook nog wat aan over zou houden.

Mannen die dit lezen: toon wat meer respect als je een berichtje stuurt. De kans dat je antwoord krijgt is dan een stuk groter.

Binnen een week had ik contact met 2 mannen die mij wel aanstonden. Na wat heen en weer gechat heb ik met één man afgesproken. We hebben elkaar ontmoet, ergens een drankje gedronken en een leuk gesprek gehad. Hij ging op vakantie en na de vakantie zou hij weer contact met mij opnemen. Ik heb daarna nooit meer iets van hem vernomen.

Met de tweede man heb ik enkele weken gechat en op een bepaald moment ook een date gehad. Dat viel van beide kanten tegen en dit was dus ook einde verhaal. Om eerlijk te zijn was ik er to en alweer klaar mee, de meeste mannen gaan toch alleen voor de seks en dat is niet wat ik wilde. De berichtjes bleven nog steeds binnenstromen, ik las ze wel maar beantwoord de ze niet meer.

Totdat ik een berichtje kreeg dat mijn aandacht trok. Of eigenlijk kreeg ik 2 berichten die mijn aandacht trokken.

Met beide mannen ontstond mailverkeer. Man nummer 1 wilde met me afspreken, maar door omstandigheden lukte het telkens niet om een dag uit te kiezen waarop wij beiden konden.

Man nummer 2 liet in een berichtje weten dat hij later op de dag op de radio was te horen. Als ik zijn stem wilde horen, dan moest ik maar even naar dat programma moest luisteren. Natuurlijk heb ik dat gedaan en door dit programma had ik gelijk meer gegevens over hem, zodat ik hem kon googlen. Dat heb ik ook gelijk gedaan, als vrouw moet je toch een beetje voorzichtig zijn. Daar kwam niets geks uit. Hij kwam over als een vriendelijke man en ik heb dan ook een week later met hem afgesproken.

Jeetje, wat was ik zenuwachtig. Ik woon in een dorp en heb geen rijbewijs. Ik vond het dus wel handig om in mijn eigen omgeving iets af te spreken. Als het niks werd dan kon ik snel weg. Dus ging ik op mijn fiets naar het restaurant waar we hadden afgesproken. Dat is ongeveer 10 minuten fietsen en dit waren zo’n beetje de langste 10 minuten van mijn leven. Ik heb wel tig keer overwogen om terug naar huis te fietsen, maar heb dat gelukkig niet gedaan.

Daar aangekomen heb ik hem dus ontmoet. Het klikte gelijk. Het eerste wat ik zag was zijn grijze haar. Ik wist natuurlijk wel hoe hij eruit zag, ik had al een foto gezien, maar in het echt is hij zoveel leuker. We hebben ongeveer anderhalf uur met elkaar zitten praten en namen toen weerafscheid. Hij liet het aan mij over of er nog een vervolg afspraak zou komen.

Later op de dag heb ik hem een e-mail gestuurd. Dat als hij het leuk vond weeen keertje samen ergens iets konden gaan eten. Hij liet er echt geen gras overgroeien; ik kreeg gelijk bericht terug met verschillende data.

Dus nam hij me een week later mee uit eten. Wat er toen gebeurde kan ik zelf ook nog altijd niet geloven. Hij nam me mee naar een super-restaurant; we hebben heerlijk gegeten en vooral heel veel gepraat. Ik was op slag verliefd en dat was dus echt niet de bedoeling. Hij heeft me om 2uur s nachts weer thuis gebracht en vanaf die dag hebben we dagelijks met elkaar gechat. Dit gaf toch wel enige druk op mijn relatie met mijn man, die van alles op de hoogte was. Het heeft dan ook even geduurd voordat wij dat een plaats in onze relatie konden geven.

Maar ik kan nu zeggen dat dat gelukt is. Ik hou van mijn man, maar ook zeker van mijn SL. De andere man waar ik contact mee had heb ik een berichtje gestuurd dat ik mijn SL gevonden had. Hij vond het jammer, maar wenste me ook veel geluk. Echt heel lief van hem.

Vorige week heeft mijn SL liefde me meegenomen naar Venetië, ik kan het nu nog nauwelijks bevatten. We hebben daar 2 nachten en 1 dag doorgebracht; het was echt super. Wauw, wat een stad en wat een man. Ik begrijp nog altijd niet wat mij is overkomen, het is zo intens genieten.

We zijn nu 3 maanden verder en wat deze man mijn gegeven heeft is met geen pen te beschrijven. Zoveel liefde, er is een wereld voor mij open gegaan waarvan ik het bestaan niet kende. Het mooiste van dit alles is dat mijn man het oké vindt en dat is ook echte liefde. Ik ben een bevoorrecht mens. Ik heb 2 mannen die elkop hun eigen manier van mij houden; en ik van hen.

In mijn SL profiel staat ongecompliceerd, maar ik moet eerlijk zijn: het is soms wel gecompliceerd. De balans vinden tussen aan de ene kant je man en de andere kant je SL is niet altijd simpel. Daar komt ook nog bij dat er verder niemand van op de hoogte is, en dat willen we ook zo houden. Ook dat is niet altijd even gemakkelijk. Ik hoop dat het nog heel lang goed blijft gaan, ik zou geen van beiden willen missen. Mocht het ooit fout lopen, dan zal ik er niet meer opnieuw aanbeginnen, hoe mooi het nu ook is.

Is het de moeite waard? Ik denk het wel. Ik heb er nu al een hoop van geleerd en je leeft maar één keer. Haal eruit wat er inzit.

Nog even over mijn SL; het is echt een fantastische man en ik betwijfel of er nog meer van dit soort mannen zijn. Tijdens onze eerste dates heeft hij het nooit over seks gehad en dat heb ik als heel prettig ervaren. Natuurlijk is het een (prachtig) onderdeel van onze relatie, maar daar draait het niet om.

We hebben heel veel raakvlakken, kunnen uren met elkaar praten. Het voelt gewoon goed. Hij is ook heel gelukkig getrouwd en dat moet ook vooral zo blijven. Het is echt een tweede liefde en geen plaatsvervangervoor de eerste. Ik heb mijn SL gevonden en ben daar heel blij mee.

Groeten,

Sheila*

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. vrijheid schreef:

  Sheila,

  En dit is nu een echte SecondLove
  Meid geniet van ieder moment
  En wees zuinig op al het moois wat je hebt

  Het is niet een SecondLust , waar de meeste mannen op zoek zijn op de site

  grz

  Vrijheid

 2. Fleur schreef:

  Hoi Sheila,

  Leuk voor je dat je zo,n fijne SL hebt gevonden, maar wat je niet uit jou verhaal kan opmaken
  of hij ook een relatie heeft en dat ook open is?

  Want als je dan echt een paar dagen met hem weggaat, voel je je dan niet schuldig naar zijn relatie, openrelatie is heel wat anders..

  Groetjes

 3. Peter schreef:

  Dit verhaal spoort mensen maar zal in de praktijk bijna nooit lukken.

 4. w schreef:

  idd vrijheid de meeste mannen beginnen na 2 mailtjes over sex, net of dat het enige is waar je naar opzoek bent

 5. Daniël schreef:

  Het is spijtig om te lezen dat de meeste mannen zó gericht zijn op sex. Ik zelf snap dit niet; het beginsel van een goede band is nieuwsgierigheid, de reden dat men met elkaar in contact komt. Voor mij is dit nieuwsgierigheid naar persoonlijkheid, het ontmoeten van een nieuw mens in je wereld, misschien zelfs liefde ontdekken in die persoon. Een persoon waarmee je kunt lachen, praten, huilen als het moet. Bovenal- iemand waar je van kunt houden.
  Ik ben blij dat jij zo’n iemand hebt gevonden, Natasja.
  Nu is ’t nog mijn beurt 🙁

 6. Sheila schreef:

  Geniet er nog steeds van, deze man is geweldig. Wilde mijn verhaal delen omdat het heel bijzonder
  is . Het doel van dit verhaal is niet om mensen aan te sporen, maar om te laten zien dat het wel kan.

 7. marie666 schreef:

  Ja, idd…ik krijg ook veel mailkes, en als je er op antwoord is de volgende vraag naar een afspraak in een hotelletje…zonder dat ze je zelfs iets aanbieden om te drinken.
  Als ik als vrouw enkel en alleen maar sex wil, hoef ik hier geen lid te zijn.
  Sex kan je overal krijgen, met je buurman, of op de wandelclub, of je moet maar eens in je eentje ’s avonds in stad uitgaan…

 8. gizmo1 schreef:

  Damens denk toch niet zo negatief over mannen! Vanzelfsprekend lopen ze er tussen maar er zijn er ook voldoende die ook uit zijn op een gezellige avond ( Welke ook zonder sexueel contact kunnen zijn ).

 9. Acceber schreef:

  Wat heerlijk zo’n ervaring! Ik zit nu ook middenin zo’n second love. Een man die me met respect behandeld, niet enkel ziet als lustobject. We zien elkaar niet vaak, maar als we elkaar zien genieten we urenlang van elkaar.
  Hij is getrouwd ik niet.

 10. Taurus51 schreef:

  Deze website is daar ook wel een beetje dubbel in, en dat zet veel mannen denkelijk op het verkeerde been. Zij verwachten dat de vrouwen die hier staan vooral iets lichamelijks missen, en dat denken zij te kunnen bieden. En wel zo snel mogelijk?
  Als je de profielen leest op SL, dan merk je dat het woord ‘flirten’ toch wel een soort sleutelwoord is. En het is wat mij betreft ook inderdaad digitaal flirten wat er gebeurt. Er wordt namelijk met over en weer verstuurde mails een band opgebouwd, samen met een zekere spanning. En dat kan nu eenmaal heel opwindend zijn. Niet dat er nu persé iets moet gaan gebeuren, maar het idee van wat er zou kunnen gebeuren maakt het zo spannend.
  Zo werkt het in elk geval voor mij.
  Ik denk dus ook, dat niet alle mannen over een kam geschoren kunnen worden!

 11. zomer01 schreef:

  Het kan zo zuiver.
  Mijn partner weet ervan.
  Heeft het zelfs zelf voorgesteld.
  Ze zag mijn gemis.
  Jaren geen intimiteit.
  Toen, via SL een net gescheiden dame.
  Onwijs genoten.
  Gewoon elkaar aankijken was al super.
  De rest laat zich (niet) raden.
  Ik was haar katalysator voor een nieuwe lief voor haar.
  Door mij kwam weer het vertrouwen in de mannen.
  Wetende dus dat er ook een ander “soort” bestaat.
  Nu heeft ze dus weer een relatie, en ik, ach, mis haar.
  Dus nu weer op SL

  Al snel ontstonden gevoelens voor elkaar doch we wisten beiden dat er een eind aan zou komen.

 12. hans raymaekers schreef:

  Mooi verhaal Sheila, hoop dat jullie het met elkaar heel erg fijn mogen houden. Een voorbeeld zoals secondlove zou moeten zijn. Veel geluk en liefde gewenst! Groetjes, Hans

 13. Sheila schreef:

  Dank je wel Hans we zijn nu bijna 8 maanden verder en het is nog steeds leuk. Wens jou ook veel geluk en liefde toe.

 14. Sylvia schreef:

  Misschien raar, maar ik ben een dame die zelf over sex begint; ik ben getrouwd en heb een open huwelijk, super goede sex maar wil toch meer varatie en af een toe een andere vent. Ik geloof heilig dat monogamie niet kan en ga het ook niet proberen. Ik weet dat ik open en duidelijk ben, ook in mijn profiel en hoe ik over zaken denk. Ik zal dus geen enkele kerel aan het lijntje houden en zal ze dat in het eerste mailtje duidelijk maken. Persoonlijk denk ik dat meer mensen eens moeten leren dat je met open communicatie veel meer bereikt dan met flierefluit verhalen over van alles en nog wat. Zelf heb ik er altijd hele leuke contacten mee opgedaan en leuke vrienden aan overgehouden. Doe wat je denkt, en denk wat je wilt!

 15. faniya schreef:

  Is het niet zo dat vreemdgaan in onze menselijke aard zit? zijn we niet zo geprogrammeerd om ons zo veel mogelijk voort te planten? en dan gaat het er helemaaniet om of je 1 partner hebt of 10?
  het zit niet in de mens om monogaam te zijn. als dat wel zo was dan zaten we hier nu niet en was er geen sprake van vreemdgaan. Is dit de waarheid ? als dat zon waarom niet? ot

 16. tilburgastrid schreef:

  Goed beschreven Sylvia!
  Precies zo denk ik er ook over!!!
  xxx
  Astrid

 17. Lisa04 schreef:

  Hoi allen.

  Het kan zo mooi zijn een SL, mijn First Love heb ik al.
  Ben eerder op de site geweest, veel reacties gehad, de een nog mooier dan de ander.
  Tijd verspild aan twee mannen, zal de namen niet noemen, is niet van belang.

  Maar ik weet zeker dat mijn SL bestaat, ooit zal ik hem vinden.

  Lieve groet
  Lisa

 18. Sheila schreef:

  Ben nog altijd zeer happy met mijn SL. Echt een geweldige man. Een verrijking in mijn leven. Yolo