Seks hunkerende vrouwen

seks-hunkerende-vrouwenWe kennen de verhalen over vrouwen die zowat alles verkiezen boven seks met hun partner. Maar dit verhaal heeft een nieuwe wending, een wending waar nogal wat waarheid in schuilt….

Een laag libido bij mannen is het best bewaarde geheim van Amerika. Waarom immers zou een man in een cultuur waar viriliteit onlosmakelijk verbonden is met mannelijkheid zijn gebrek aan passie bekend willen maken? De meeste cijfers over het voorkomen van een laag libido bij mannen zijn gebaseerd op eigen verslagen en schattingen lopen enorm uiteen.

Dus wat gebeurt er werkelijk achter de slaapkamerdeur?

Volgens een enquête in een populair vrouwentijdschrift zegt zestig procent van vrouwen evenveel, zo niet meer, zin in seks te hebben dan hun echtgenoten. De meeste mannen met een laag libido willen de kwestie niet met hun vrouw bespreken en mijden hulp van artsen, therapeuten en zelfs eigen vrienden.

Een ander interessant punt is dat de persoon met een lager seksueel verlangen (in dit geval de man) de seksfrequentie bepaalt. Hij heeft het vetorecht. En niet alleen dat, hij verwacht dat zijn vrouw het accepteert, er niet over klaagt en monogaam blijft – een verwachting metuiteindelijk een onvermijdelijke averechtse uitwerking.

De enquête suggereert ook dat er minder seks is in huwelijken waar de man een laag libido heeft dan in huwelijken waar de vrouw het van de hand wijst. Dat komt omdat in de westers cultuur de man geacht wordt de initiatiefnemer te zijn en als de vrouw het initiatief neemt en regelmatig geweigerd wordt, zij haar pogingen eerder zal staken dan haar mannelijke tegenhanger.

De enquête laat zien wat volgens vrouwen de oorzaken zijn voor het gebrek aan verlangen bij hun echtgenoten en maakt daarmee een einde aan een ander fabeltje. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat een erectiestoornis de enige reden is waarom een man geen seks wil of dat de vrouw heel onaantrekkelijk is, is dit niet het geval.

Het blijkt dat mannen interesse in seks verliezen vanwege dezelfde redenen als hun vrouwen – emotionele afzondering, onderliggende wrok of onopgeloste problemen, depressie, stress enzovoort. Een van de meest voorkomende redenen waarom mannen de avances van hun vrouwen afwijzen is omdat ze vinden dat hun vrouwen kritisch of bazig zijn. Klagen is nu eenmaal geen afrodisiacum.

Verliezen mannen interesse in seks omdat hun vrouwen klagen, of klagen vrouwen en worden ze boos omdat hun echtgenoot zich lichamelijk en emotioneel afzondert? Wanneer er een seksuele kloof bestaat, wacht elke partner op de ander om te veranderen. “Als je aardig tegen me bent, zal ik seks met je hebben”, of “Wanneer je seks met me hebt, zal ik aardiger tegen je zijn.” De beruchte catch 22 situatie. Daarin schuilt het probleem…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht − 1 =