8 tips voor het verwezenlijken van seksuele fantasieën op datingsites

Ledereen heeft seksuele fantasieën, al dan niet uitgesproken, maar er zijn er maar weinig die erover praten of ze zelfs maar aan zichzelf toegeven. We hebben de neiging seksuele fantasieën, met name die van anderen, als verboden, gênant of taboe te classificeren en ze zelfs als onacceptabel te bestempelen. Dit is wellicht een gevolg van onze opvoeding, cultuur, sociale etiquette, ons karakter, de angst om be/veroordeeld te worden en andere remmingen. Door lastige factoren wordt seksuele vrijheid en de mogelijkheid om nieuwe zintuiglijke ervaringen te ontdekken, die deel uitmaken van ieders universum, onderdrukt. 

Het is intimiderend, haast moedig om een seksuele fantasie die men zou willen bevredigen, te delen met een partner. Het houdt immers in dat je je ontdoet van bescheidenheid, angsten en vooroordelen, hetgeen betekent dat je je overlevert aan de interpretatie en het oordeel van de ander. De angst dat je geliefde misschien slecht of onjuist reageert op een loutere fantasie is voldoende remmend om de bekentenis in te slikken. Het is daarom gemakkelijker om het spel te openen met een willekeurige minnaar, een partner die ook een datingsite heeft gezocht voor getrouwde mensen, zoals Second Love. De beperkingen, als die er al zijn, zijn minder wanneer er geen banden van genegenheid, van een lange relatie, beladen met een verleden en bedoeld om blijvend te zijn, bestaan. 

We geven je een korte handleiding over hoe je met je verlangens en seksuele fantasieën kunt omgaan. 

1 – Accepteer je fantasieën 

Accepteer je eigen fantasieën als natuurlijk, als deel van jou en van een alert en nieuwsgierig brein. Het is normaal en zelfs gezond om te fantaseren, om nieuwe ervaringen te bedenken en te verlangen en ook te weten hoe je ze kunt accepteren. Je bent niet “pervers” omdat je ongebruikelijker erotische verlangens hebt en je bent ook niet “verdorven” omdat je buiten het conventionele fantaseert. Niets is verboden of wordt veroordeeld tussen minnaars, zolang het gaat om enthousiaste volwassenen die beiden hun fantasieën toelaten. Seksuele fantasieën zijn geen aanwijzing die op een slechte of verdorven persoonlijkheid van iemand wijst. Volgens sommige sekstherapeuten zijn ze net zo gewoon als dromen en weerspiegelen ze alleen een behoefte aan expressie. Er kunnen onbewuste behoeften of verlangens aan ten grondslag liggen. 

2 – Spreek openhartig 

Onze meest intieme verlangens naar voren brengen zonder drama, schuld of enige vorm van negatieve lading is de beste benadering. Het toont frontaliteit en openheid om een relatie aan te gaan die vrij is van beperkingen of een strak keurslijf. Bovendien maakt het de relatie intiemer en eerlijker. Alleen iemand die zich heel veilig voelt en niet bang is om zichzelf aan anderen te onthullen, zal zijn of haar best bewaarde geheimen prijsgeven. Je ontbloten voor een partner is een kostbare daad van moed. Vaak is dit openhartige gesprek over smaken en fantasieën het enige dat altijd heeft ontbroken in het huwelijk. 

3 – Weet wat je wilt als je je erotische verlangens naar voren brengt 

De hersenen zijn de meest erogene zone in het menselijk lichaam. Het simpelweg uiting geven aan een seksuele fantasie – gek of minder gek – is genoeg om geliefden in vuur en vlam te zetten, een doel dat niet mag worden miskend. Bekennen aan je minnaar wat je verlangens zijn en wat je opwindend vindt, dient verschillende doelen: 

  • Je leert elkaar intiemer kennen 
  • Het voorspel ruilen voor ondeugende films waarin de fantasie wordt verwezenlijkt 
  • Je fantasie in praktijk brengen 

Het is belangrijk dat je weet hoever je wilt gaan, maar het zal je helpen je weg te vinden als je er alleen al over praat. 

4 – Een seksuele fantasie is misschien niet meer dan een fantasie 

Dromen over een triootje kan in theorie aantrekkelijk zijn, zelfs als je je weet dat je een partner in bed niet wilt delen. Hetzelfde geldt voor het onthullen van een fantasie of het opbiechten van een erotisch verlangen; dat is geen synoniem van het uiten van een wil, van iemand uitdagen of het uitspreken van een verzoek om te worden vervuld. Veel fantasieën worden niet verwezenlijkt en stimuleren juist om die reden het libido, omdat ze fantasieën blijven die het seksuele vuur aanwakkeren, wat misschien nooit verder gaat dan “het klassieke”. In die zin is het raadzaam om de urgentie of noodzaak van delen in te schatten. Wanneer ze echter worden gedeeld, kan dat leiden tot volledigere en meer bevredigende seksuele relaties, omdat fantasieën duidelijke aanwijzingen geven over dingen je stimuleren en opwinden. 

5 – Bereid je voor op verschillende reacties 

Je intimiteit delen houdt in dat je je kwetsbaarder opstelt, dus is het verstandig om voorbereid te zijn op verschillende reacties. Waardering, onverschilligheid, directe afwijzing of zelfs ongemak en walging, het zijn allemaal mogelijke reacties. Word niet boos. We zijn vrij om over wat dan ook te denken tijdens seks, maar we hebben ook allebei de vrijheid om niet betrokken te willen raken bij de fantasieën van de ander, wanneer deze niets met ons te maken hebben. 

6 – Sta open voor de fantasieën van je partner 

Er zijn gevallen van totale incompabiliteit. Partners die bijvoorbeeld pijn en plezier willen combineren, zullen zich waarschijnlijk niet seksueel vervuld voelen met geliefden die dit soort opwinding niet delen. Toch zijn er veel manieren om een fantasie te verwezenlijken, om voor beiden bevredigend te zijn. Stel je open om nieuwe paden te verkennen. Als het pad niet in de beoogde richting gaat, zijn er andere routes en ontdekkingen om te verkennen. 

7 – Oordeel niet 

Een geheim verlangen onthult niet persé een duistere kant van iemand, alleen andere manieren, min of meer consensueel, min of meer ongeremd, om plezier te hebben. De ander accepteren, empathisch zijn en niet oordelen… het hoort allemaal bij een gezonde houding, de enige die werkt wanneer je samen plezier nastreeft. 

8 – De verleidelijke kunst van het onderhandelen 

Een seksueel verlangen mag nooit worden opgelegd, omdat de ander dan gedwongen wordt iets te doen wat hij of zij niet wil en dat zou rampzalig zijn. Volledig seksueel genot is alleen mogelijk als van beide kanten de zorg bestaat om de partner te bevredigen. Een open en oprechte dialoog, de tijd nemen om het idee te laten rijpen en een fase van experimenteren kunnen leiden tot bevredigend en onverwacht plezier en betrokkenheid voor beide. Een niet ingekleed, rauw idee kan beangstigend zijn en weerstand veroorzaken, maar de uitvoering ervan kan verleidelijk worden, zelfs voor degenen die zich dat niet konden voorstellen. 

Dit vind je misschien ook leuk...