Geheime geliefden, clandestiene sex en Covid-19

Vreemdgaan tijdens de pandemie 

geheime geliefden covid19

De huidige pandemie heeft de wereld waarin we leven blijvend en onomkeerbaar veranderd. Er is een duidelijke “pre-Covid-19” en een nog immer onduidelijke “post-Covid-19”. Het is maar zeer de vraag of onze planeet terugkeert naar waar we waren in begin 2020. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het virus ons misschien heeft onderbroken, maar dit is geen game-over: we zullen onszelf opnieuw uitvinden, evenals seks tussen getrouwde minnaars. 

Liefde vindt zichzelf opnieuw uit en vreemdgaan ook 

We beleven een nieuwe “normaliteit” waarbij de implicaties de kleinste details van menselijk gedrag beïnvloeden. We hebben zojuist een ander universum betreden via een merkwaardig voorportaal – quarantaine, isolatie en opsluiting – waar enkele van onze meest fundamentele vrijheden, die van beweging, socialisatie en liefde, zijn verstoord. Een bizarre tijd die heeft geleid tot een heroverweging van alles wat we doen en de manier waarop we het doen. Dat is in het bijzonder pijnlijk voor de genegenheid die we nu op afstand moeten uiten, zonder aanraking, kusjes en knuffels, en in sommige gevallen zelfs zonder seksuele uiting.

We hebben te maken met gezondheidsrisico’s die nieuwe regels opleggen, zelfs in liefdesrelaties, die plotseling nieuw zijn voor geheime minnaars. Als ze voor dit alles al anoniem werden gehouden, onbekend voor iedereen, met name de wederzijdse partners, vereist de afstand uit voorzorg meer voorzichtigheid en nieuwe vormen van vreemdgaan en contact tussen minnaars. Maar we weten het: waar een wil is, is een weg of zelfs meer. 

Cyberseks – Virtueel actief 

Gecompromitteerd lichamelijk contact tengevolge van afzondering en alle voorzorgsmaatregelen die de pandemie oplegt… wat blijft er dan nog over voor clandestiene liefde? Eigenlijk heel veel. Ons brein is een creatieve en erogene massa en kan andere vormen van genot vinden. Het opnieuw uitvinden van liefde, seks en nieuwe manieren om deze te uiten en te beoefenen, is ook een spannend spel, waarmee minnaars zich (goed) bezig kunnen en moeten houden. 

Als er iets in ons voordeel is, is het wel het gehele virtuele universum en de vele strategieën om het voor ons verdienstelijk te maken, inclusief voor seksuele activiteit. Dit wordt trouwens al heel lang gedaan. Het wordt cyberseks genoemd en het bestaat bijna net zo lang als internet. In deze situatie waarbij het absoluut onmogelijk is voor geliefden om veilig samen te zijn, wenden ze zich tot virtuele seks, waarbij alle interactie plaatsvindt via elektronische apparatuur, of het nu gaat om de uitwisseling van berichten, geschreven of gesproken, of afbeeldingen. Een veilig en aantrekkelijk kanaal dat de temperatuur hoog houdt en waarvan het gebruik, volgens gegevens van operators over de hele wereld, aanzienlijk is toegenomen tijdens maanden van wereldwijde afsluiting. 

Sexting 

Met meer beschikbare tijd dankzij het thuis werken, erkennen veel geliefden dat ze de uitwisseling van pikante berichten en sensuele foto’s hebben verhoogd teneinde de seksuele aantrekkingskracht te behouden. Zolang de voor de hand liggende veiligheidsmaatregelen worden genomen (berichten en foto’s onmiddellijk verwijderen, nooit foto’s met je gezicht sturen of vermelden wie en waar je bent), is dit een gedurfde en opwindende manier van communiceren, met het voordeel dat het discreet is en thuis kan worden gedaan zonder argwaan te wekken. Daar het iets is waar niet alle mensen zich prettig bij voelen, omdat ze het niet prettig vinden om berichten en foto’s te zien of louter door verlegenheid, is het belangrijk om er eerst achter te komen of beide minnaars hiervoor open staan. 

Voorwaarden voor doeltreffende sexting: 

  • Snelle uitwisseling van antwoorden. Bekijk van tevoren of je wat tijd vrij hebt. 
  • Ritme en intensiteit. Een inleiding kost altijd wat tijd. Bouw je verhaal geleidelijk op zodat je de interesse en opwinding vergroot. 
  • Discretie. Wees niet te zuinig of bevreesd en wees niet bang voor je gevoelens. 
  • Laat je gaan. Stel directe vragen en geef snelle en eerlijke antwoorden. Spontaniteit is bepalend voor de opwinding. Het biedt ook de mogelijkheid om “doktertje” of iets dergelijks te spelen. 

Telefoon seks 

Het vereist meer tijd, privacy en de garantie dat je niet wordt gestoord – je moet de beste tijd en plaats kiezen – maar het kan wel meer voldoening geven, vooral als minnaars weten wat ze tegen elkaar willen zeggen. Net als sexting vereist telefoon seks wederzijds vertrouwen en is het belangrijk dat beiden zich prettig voelen met het soort expliciete taal dat erbij hoort. Wat voor de een heel spannend kan zijn, kan voor de ander gênant of weerzinwekkend zijn. Verzeker je ervan dat dit voor jullie allebei sensueel en fijn is. En als dat het geval is, is plezier slechts een telefoontje van je verwijderd. 

Telefoon seks houdt in: 

  • Privé, op een veilige plek en op een veilig tijdstip 
  • Comfortabele en ontspannende omgeving 
  • Onder woorden brengen van gedachten en verlangens 
  • Natuurlijkheid 
  • Seksspeeltjes zijn een mogelijkheid, net als een rollenspel 

Film voor samen 

Veel platforms en apps bieden de mogelijkheid om films met een groep te zien. Maak eens een afspraak buiten de gebruikelijke tijden (volgens familieplanning) om een pikante film te kijken. Het kan het startpunt zijn voor een… ander soort avond. Houd je meer van lezen? Begin dan tegelijkertijd een erotisch boek te lezen en wissel indrukken uit. 

Videochat 

Door videogesprekken te voeren via een van de vele videochat-applicaties of een discrete chatroom, kunnen geliefden niet alleen “samen” zijn, maar is ook een ander soort interactie mogelijk. Wees creatief en discreet. Kies voor veilige apps en websites. Je kunt het gesprek zelfs weer oppakken via de datingsite voor gehuwde mensen, waar je elkaar hebt ontmoet. 

Sociale afstand is geen synoniem van affectieve isolatie 

Het is belangrijk je te realiseren dat de wereld doordraait, anders of niet, en dat het belangrijk is dat je je snel aanpast en profiteert van alles wat we ter hand hebben om te voorkomen dat je enig aspect van je algemeen welzijn in gevaar brengt of je seksuele leven castreert. Nieuwe mensen ontmoeten op datingsites voor gehuwden, zoals Second Love, hete telefoongesprekken voeren met mensen tot wie je je aangetrokken voelt, sexy videogesprekken voeren, sexy berichten verzenden, telefoon seks durven hebben en seksueel actief blijven (ook al is dat alleen, met jezelf) is nodig om mentaal, fysiek en psychologisch in balans te blijven. Wees niet bang voor nieuwe realiteiten en accepteer andere gebruiken. Wie weet of de seksuele relatie met je partner zelfs geen baat zal hebben bij al deze parallelle activiteit? Gebruik de extra tijd om je fantasie de vrije loop te laten. 

Dit vind je misschien ook leuk...