Monogaam?

Deze verhalen zijn ingezonden door blog gebruikers*
Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud en kunnen de bronnen niet controleren.
Groetjes, Natasja

FemmeDoor Femme*

Het volgende onderwerp zal iedereen aanspreken: monogamie. Zijn wij mensen hiervoor gemaakt? Kunnen we een langdurige relatie onderhouden met slechts één partner en kunnen we toe met slechts een fantasie op z’n tijd, beetje flirten op een feestje,  een avondje porno kijken samen met partner om de sleur die toeslaat het hoofd te bieden?

En nu ga ik er van uit dat je een gezonde sexrelatie hebt met je eigen partner. Dit vraag ik me al tijden af. Ligt het aan variatie, verandering van spijs doet eten?

Via SL kwam ik in contact met een man die me de term “pluri amore(oid) aandroeg: van meerdere personen houden en daar evt een relatie mee hebben. Menage à trois, dat idee maar dan met een ideologie erachter. Tja, wie ben ik om hierover te oordelen?

Vreemdgaan is iets waar anderen over oordelen, je overschrijdt een grens en doet mensen pijn door leugen en bedrog als het uitkomt. Waarom dan toch doen? Zijn het de omstandigheden, beperkingen in de relatie, gezondheid? Spanning, jezelf goed en aantrekkelijk voelen, er nog toe doen? Erkenning, genot, bevrediging?

Is het een verslaving zoals roken dat kan zijn of een afwijking waaraan ik dan lijk te lijden? Lijden? Daar lijkt het anders niet op, ik geniet met volle teugen ondanks alles. Niet gemakkelijk te analyseren voor mij. Een hoop vraagtekens blijven over. Er zullen vast wetenschappelijke onderzoeken op los gelaten zijn. Hoe denk jij hier over?

Valt het goed te praten, deze hobbie die je met velen deelt maar die je op verjaardagen niet ter sprake brengt? Deze hobbie waar je, waarschijnlijk, niemand of slechts één enkeling deelgenoot van maakt……………….

Ik zie uit naar jullie reacties. x

 

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

  1. marielou schreef:

    Voor mij bestaat er monogamie in het hart! dat is de enige vorm die telt
    Je hebt een relatie, een gezin , een thuis : daar ligt je hart en je toewijding
    Als je op fysiek vlak op je honger blijft zitten, dat gaat die relatie eronder lijden. Je moet absoluut zorgen dat je seksuele honger beantwoord wordt. Een fysieke voldoening die je ontegensprekelijke band met je partner ondersteund.
    De reden waarom je naar SL of eender andere vorm van bigamie gaat is niet relevant
    greetings
    ML

  2. I* schreef:

    Ik geloof niet in monogamie. Tijdens mijn relatie vaak genoeg verliefd geworden op iemand anders, zonder dat ik minder van mijn toenmalige vriend hield. Ik heb dit helaas niet goed genoeg kunnen uitleggen (of de ander wilde niet echt naar mij luisteren) waardoor die relatie ten einde is gekomen. Op dit moment ben ik een soort ‘buitenvrouw’ en ik vind het heel fijn. We zijn open naar elkaar, hebben geen onrealistische verwachtingen en kunnen elkaar zien wanneer we willen, contact hebben wanneer we willen omdat mijn ‘vriend’ zelf een open relatie heeft met zijn vrouw. Ik voel het als best of both worlds; ik heb vrijheid, maar heb ook een gesprekspartner als ik daar behoefte aan heb, kan met hem sexueel contact hebben als ik dat wil en voel dat ik altijd bij hem terecht kan en hij bij mij. Ook als er iemand op mijn pad komt in de vorm van een vriend om je dagelijkse leven mee te delen, zal dat geen probleem zijn voor hem. Net als dat ik geluk voel over zijn ‘gelukkigzijn’ met zijn vrouw. Wel staat voor mij als een paal boven water dat een eventuele nieuwe partner mij mijn vrijheid moet gunnen, want ik geef mij vriend niet op. Een open relatie is dus voor mij de enige optie. Ik kan trouw beloven, maar niet aan één man. Veel belangrijker vind ik dat je iedere vorm van relatie serieus neemt, ervan geniet en elkaar niks oplegt. Het geluk wil dat ik in één man zowel een gesprekspartner als een bedpartner heb gevonden, maar dat kunnen ook verschillende personen zijn. En ik wil dat allemaal naast elkaar kunnen beleven.

  3. J* schreef:

    mijn ex partner ging veelvuldig vreemd, daar had ik niet zo’n moeite mee, maar wel met het altijd liegen.
    Als ik wel eens laat vallen in een discussie, dat ik vreemd gaan niet zo’n probleem vind (het is maar lichamelijk tenslotte) dan kijken de meeste mensen me toch wel raar aan. Je hoeft elkaar niet alles te vertellen, als je maar niet liegt. En als je maar met elkaar in discussie blijft. Als dat er niet meer is, dan houdt de relatie op te bestaan. Maar als je het toch goed hebt met elkaar, leuke dingen samen doet, met elkaar kunt praten en lachen, dan is de relatie goed. Maar gun elkaar ook de ruimte om ook eens wat zelf te doen. En dat kan dan van alles zijn: sporten, filmpje, met vriendinnen op stap, of met die leuke man dingen doen die je thuis niet kunt doen…..
    Geniet van het leven, pluk de dag enz.

  4. ff schreef:

    hoi Femme
    IK herken me volkomen in jou verhaal,
    Ik heb sinds een jaar contacten/minnaars via internet en ik vind het fantastisch, ook wel wat lastigere dingen meegemaakt dat ik zo verliefd op een man werd en dat het van zijn kant zomaar stil werd…
    Maar nu heb ik een schatje als vaste lover echt een super schatje en we denken hierover ook wel hetzelfde en dat is ook wel mooi, daarnaast heb ik mailcontacten en enkele ontmoetingen
    verslavend… is het wel en ik hou dus blijkbaar wel van de kick

    maar.. ik vertel niemand hierover taboe??
    ja toch wel een groot geheim
    maar stel ik stop ermee weet ik zeker dat ik dat niet voor eeuwig ga volhouden

    groet uit het noorden

  5. gino schreef:

    Hallo allemaal,

    wij mensen zijn daar (monogamie) zeker niet voor gemaakt. Onze ego’s maken het ervan. Of te wel dat ons geluk afhangt van de ander en dat gaat niet werken. We staan voor onszelf als we in vrijheid kunnen kiezen en durven te spreken over deze keuzes. Allereerst met je partner, dan met je secondlove en dan met je omgeving. Je staat als je het taboe negeert en gewoon vertelt wat je drijft en waar je in gelooft. Velen herkennen deze behoefte en zullen diep van binnen groot respect hebben voor je. Zelf ben ik in het tweede stadium aangekomen en hik tegen het derde (negeer het taboe) aan. Kwestie van groei en onmetelijk zelfvertrouwen.

    Geniet allen met groot gevoel voor respect! Liefs!

  6. peter_123 schreef:

    Monogamie, ik zou willen dat het bestond in mijn eigen situatie.
    Monogamie op het gebied van houden van lukt wel.
    Monogamie op het gebied van de vleselijke lusten???
    Dat bestaat niet. Is het niet na een paar jaar dan wel na vele jaren dat het gaat kriebelen. Zonder goede afspraken daarover loopt het geheid een keer fout.
    Waarom zien mensen dat niet in…….

  7. Eline68 schreef:

    In tegenstelling tot hoe ik ben opgevoed, ben ik ervan overtuigd dat een mens niet per definitie monogaam is. Zoals met zoveel “eigenschappen” is dit gewoon per mens verschillend.

    Ikzelf werd tot mijn grote verbazing verliefd op een andere man terwijl ik heel erg gelukkig getrouwd ben. En ik merkte dat die gevoelens mijn relatie met mijn man helemaal niet in de weg stonden.

    Ik heb de keus gemaakt om hier open en eerlijk met mijn man over te praten en waar ik dacht dat hij negatief zou reageren gaf hij aan dat mijn geluk voor hem zo belangrijk is dat hij mij de vrijheid kon geven mijn nieuw ontdekte gevoelens verder te onderzoeken. In ons geval heeft dat goed uitgepakt, hij heeft er geen moeite mee en voelt zich niet bedreigd door eventuele relaties met anderen. Als ik dit vertel aan mensen dan reageren vooral mannen met de opmerking “ow hij zal wel vreemd gaan”. Heel simpel, ik heb behoefte aan meer dan één man, hij heeft genoeg aan mij. Een zogenaamde Mono-Poly-relatie dus.

    Ik ben heel erg blij dat ik altijd eerlijk en open ben geweest tegen mijn man. Dat is volgens mij de basis van je relatie. Het valt alleen niet mee om een man te vinden die geinteresseerd is in meer dan sex alleen. 🙂

    Liefs
    Eline

    • Laura* schreef:

      Hoi Eline,

      Het is dat jij het geschreven hebt, maar dit had ook door mij geschreven kunnen zijn! Mijn man reageerde -tegen mijn verwachting in- ook heel rustig en hebben er veel over gesproken. En regels besproken. Alles mag behalve ‘het’. Mijn SL hield het wel geheim voor zijn vrouw. Het bleek voor hem gewoon een manier om zich groots en machtig te voelen. Maar omdat ik met mijn man duidelijke afspraken heb gemaakt- en zijn vertrouwen dat ik deze nakom niet wil schaden- heb ik me nooit laten verleiden tot ‘de daad’ met mijn SL. Die heeft mij recent laten weten al het contact te willen verbreken omdat zijn vrouw er achter is gekomen. Ook al was er geen sprake van verliefdheid er waa heel goede vriendschap die weg is en wat me erg pijn doet. Daar praat ik met mijn ook wel over maar natuurlijk beperkt omdat hij de in&outs niet wil weten. Ik wil niet op zoek naar een SL maar hoop ooit weer iemand te vinden. Maar wie durft nou te gaan met getrouwde vrouw?!

  8. vrijheid schreef:

    Eline

    Er zijn 2 datingsites waar mensen die polyamoreus leven elkaar kunnen ontmoeten.
    De meeste mannen op deze sites gaan voor een volwaardige relatie/vriendschap.
    Meer dus dan het lijf (voor een paar keer)

    liefs

    Inge

    • Mazurakaman schreef:

      Welke poly-non monogamie sites zijn er nog meer die goed en betrouwbaar zijn want ik ben hier nog echt zoekende in. zou graag met een leuke vrouw in contact komen.

  9. Carine L schreef:

    Hoi allen,

    Ik probeer m’n man duidelijk te maken dat houden van een andere man m’n liefde voor hem niet in de weg staat…. Hij heeft het er heel moeilijk mee..

  10. Zanoni schreef:

    Dag Carine,

    Heel herkenbaar heb ook regelmatig dergelijke gesprekken met mijn vrouw (gehad). Ze bevat en snapt het wel, maar staat niet toe dat ik vervolgens ook intiem contact opbouw met een dergelijke tweede liefde.

    Crisis meegemaakt, om het zelf in te zien, want was vroeger een monogamist! Tot ik zelf de liefde voor een ander ervaarde terwijl dat inderdaad, aan de bestaande liefde niets afdeed.

    Ervaren is beseffen tot die tijd…. blijft het lastig. Succes in ieder geval met de twee liefdes!!

    X
    M
    keurzy
    bij gmail

  11. vrijheid schreef:

    Carine

    Google op “polyamorie” of “polyamory”

    Het boek “love unlimited” is in deze ook een openbaring.
    Helpt jullie wellilcht

    Liefs

    Inge

  12. Vrouw & Erotiek schreef:

    Vreemd gaan heeft naar mijn inzien te maken met wat u ook leugen en bedrog noemt. Dat is wat voor mij niet kan. De rest is bespreekbaar. Zo is er inderdaad polyamorie, ménage à trois… Dit kan helemaal goed functioneren voor wie zich hier kan in vinden. Natuurlijk is het van belang dat de partners op de zelfde golflengte zitten. Respect zal het wel zijn. Of de mens gemaakt is voor één partner weet ik niet. Maar openheid, oprechtheid en eerlijkheid zijn bepalend en noodzakelijk. Groetjes. Ve

  13. E! schreef:

    Hallo,

    ik ben een man en heb een relatie van meer dan 12 jaar…..wil haar niet kwijt maar “verandering van spijs…..”
    persoonlijk geloof ik niet dat ik t erg zou vinden als ze het af en toe met een ander `zou doen` echter dan moet ik ook wel iets “om handen” hebben……. en te weten hoef ik t echt niet!:>)
    dus Carine, ik zou het er ook wel moeilijk mee hebben denk ik…..
    X E

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *