Vreemdgaan doen we met onze collega’s

bron: wel.nl

Vreemdgaan doen we met onze collega’sDe werkplek is meer dan ooit dé plek om een minnaar of minnares te ontmoeten, betoogt Colin van Heezik (freelance journalist). Seks tiert welig op de werkvloer, zelfs al zijn kantoorwanden van glas en heeft bijna niemand meer een eigen werkkamer à la Mad Men, en zijn ook die stereotype rolpatronen verdwenen.

Emancipatie heeft er juist toe geleid dat man en vrouw als gelijkwaardige collega’s samenwerken in een steeds informelere bedrijfscultuur. Er is interactie en teamwork, er wordt samen gereisd, tot diep in de nacht aan projecten gewerkt en dat leidt al makkelijk tot geflirt.

Onderzoek wijst ook uit dat de huidige generatie vaker vreemdgaat dan vorige generaties. Van getrouwde stellen onder de dertig gaven in 2006 19% van de mannen en 13% van de vrouwen toe dat ze weleens vreemd waren gegaan. Dit tegenover 13% en 11% in 1991.

De social media helpen daarin een handje mee. We chatten, sms’en, Facebooken en Twitteren en Yammeren. Zo zijn we non-stop aan het communiceren met een steeds groter aantal mensen. En daar zit er vast wel eentje tussen die je leuk vindt en met wie het werkcontact haast onmerkbaar overgaat in flirten.

‘Het begint meestal met een gesprekje over werk, maar al snel loopt dat over in een privégesprek. Voor je het weet wissel je grapjes uit, dubbelzinnigheden, seksuele toespelingen. Bij de koffieautomaat zou je dat niet zo snel doen. Achter je computer is het makkelijker om je eraan over te geven.’

Maar net zo makkelijk als het is om een digitale flirt of affaire aan te gaan, is het om betrapt te worden. Je moet dus heel omzichtig te werk gaan en dingen doen als je smartphone zodanig instellen dat je sms’jes niet pontificaal in beeld floepen. Nooit ‘remember me’ aanvinken bij een login op e-mail of Facebook. Bij voorkeur een ‘veilige’ browser gebruiken.

Maar wat je ook doet, weet: uiteindelijk is veel van wat je op je laptop of smartphone doet, te achterhalen. In de VS wordt al in 44 procent van de echtscheidingszaken gebruik gemaakt van speciale software (spyware) om digitale sporen van overspel te traceren.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *