Een huwelijkscrisis? Datingsites kunnen de oplossing zijn

Monogamie 

datingsite voor getrouwde mensen
Eén ding is zeker: het aantal getrouwde stellen dat zich registreert op websites groeit.

Sommige studies doen geloven dat monogamie is gecreëerd omdat het belangrijk zou zijn voor van de mens zelf. Pepper Schwartz, hoogleraar in de Psycholoie van de Universiteit van Washington zegt dat de mens territoriaal is en daarom een vaste partner moet hebben. 

Judith Stacey, hoogleraar sociologie aan de New York University, gelooft dat monogamie is ontstaan in de westerse samenleving, zodat de mens het ouderschap van zijn of haar erfgenamen kon waarborgen. 

David Barash, hoogleraar in de Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Washington, 

bestudeerde ook monogamie in de natuur en bevestigt de stelling van zijn collega in New York. Hij zegt echter dat er wel een tweede stelling naast moet worden gelegd: monogamie is gecreëerd omdat veel mannen, die waren uitgesloten van een seksueel ritueel, zich seksueel gefrustreerd voelden en problemen in de samenleving konden veroorzaken. Dat wil zeggen dat dominante mannen hun reproductieve voordeel gebruikten om sociale stabiliteit te creëren. 

Kortom, we kunnen stellen dat volgens alle drie de beweringen monogamie door de samenleving is uitgevonden en, met allerlei mythen rond dit thema, in stand is gehouden. 

Routine en de afwezigheid van seks 

Er zijn twee factoren die bijdragen aan een huwelijkscrisis: routine en gebrek aan seks

Het dagelijkse leven kan benauwend zijn en langdurige partners beginnen onbedoeld en onbewust hun eigen weg te gaan. 

Seks wordt een fysieke daad, zonder betrokkenheid, of houdt zelfs op deel uit te maken van de routine van het paar. Ze hebben het gevoel dat ze de nieuwigheid en het verlangen missen, iets dat hun libido opwekt. De uren die ze samen doorbrengen lijken eindeloos, de man begint in bijzijn van zijn partner vergenoegd naar andere vrouwen te kijken en… een ramp staat voor de deur. 

Op dit punt zou je je kunnen afvragen: waarom de routine niet doorbreken? Waarom niet iets nieuws en opwindends proberen, een meer stimulerende relatie buiten het huwelijk? Misschien kun je op die manier het enthousiasme en de toewijding, die je aanvankelijk voelde voor je partner, terug vinden en opnieuw verenigd worden? 

Natuurlijk is er een oplossing! 

Als we zeggen dat datingsites een oplossing kunnen zijn, is dat geen grapje. We menen het in alle ernst. Wat is een betere manier dan een buitenechtelijke relatie om de routine te doorbreken en iets nieuws te proberen, wat je later bij je partner weer kunt gebruiken? 

Op zoek naar een minnaar of minnares op een buitenechtelijke datingsite, zoals Second Love, is iets dat je kunt beschouwen als een kleine ontsnapping aan de stressvolle situatie, waarin jij en je partner leven. Je zult je rustiger en optimistischer voelen en daardoor je thuissituatie positiever bezien wanneer je je seksuele spanning vermindert door buitenechtelijke ontmoetingen. 

Wie weet of deze nieuwe houding je partner niet positief zal beïnvloeden en je huwelijk aanzienlijk zal verbeteren? 

Een datingsite voor getrouwde mensen, een nieuwe kans 

Eén ding is zeker: het aantal getrouwde stellen dat zich registreert op websites groeit. Getrouwde mensen die daten, overspel, ontrouw online en buitenechtelijke relaties… het is allemaal toegenomen en de behoefte aan een datingsite voor getrouwde mensen wordt steeds groter. 

Sommigen zeggen dat sociale netwerken debet zijn aan echtscheidingen, maar het lijkt er op dat niemand probeert deze gevoelige kwestie werkelijk te begrijpen. Wat huwelijken op de klippen jaagt, is echt de routine en het verstikkende idee dat monogamie dé oplossing is voor mannen en vrouwen. 

Hoeveel films en boeken voeden deze behoefte, uitgevonden door onze maatschappij en cultuur, wel niet? Deze druk en deze groeiende seksuele spanning tussen stellen wordt een stille oorlog. En dat is precies wat uiteindelijk een paar kapot maakt. Stellen vernietigen zichzelf, van binnenuit. 

Het gebrek aan eerlijke en openhartige gesprekken over seksualiteit verslechtert de situatie ook. Waarom zien stellen niet onder ogen dat seksualiteit het leven, dat ze samen hebben gepland, bemoeilijkt? 

Een datingsite, ontworpen voor getrouwde mensen, kan werkelijk een oplossing zijn. De fantasieën van beide partners, onafhankelijk van elkaar, kunnen onverenigbaar zijn en het is bekend hoe dit elk libido de grond in kan boren. 

Waarom zou je niet proberen fantasieën buiten je relatie te vervullen? Op het moment dat een paar eerlijk is en elkaars verschillen accepteert, en evenwel de wens heeft om bij elkaar te blijven, wordt alles gemakkelijker. Je moet er alleen van doordrongen zijn dat seks met een minnaar gewoon seks is, zonder verplichtingen… 

Bevrijd jezelf! 

Bevrijd je van dit sociale keurslijf en probeer je ideale seksuele partner te vinden op een datingsite. Vervul je fantasieën, je meest intieme verlangens. Je zult merken dat er altijd iemand is die bij je past. 

Meld je aan, wees eerlijk, flirt een beetje, stuur berichten en… blijf jezelf! 

Zoek iemand bij wie je je echt op je gemak voelt, zonder verplichtingen, en met wie je seks kunt hebben. Iemand die jou ook ziet als de oplossing voor zijn of haar seksuele spanningen. Praat met deze persoon, stel je open op. 

Wees duidelijk over je bedoelingen. Mensen die hun redding zoeken, een ontsnapping uit een ongelukkig huwelijk, kunnen een groot probleem vormen met datingsites. Mensen die hun volgende partner voor het leven proberen te vinden… ze creëren verwachtingen waaraan jij niet zult willen voldoen. Je bent er alleen voor seks en om een schadelijke routine te doorbreken. 

Als jullie het op dit punt eens zijn en je allebei realiseren dat je alleen samen bent voor seks alleen, zul je zien dat elke keer dat je “ontrouw” bent in feite een investering in je huwelijk is. 

De seksuele spanning tussen jou en je partner zal op natuurlijke wijze verdwijnen. Er komt een einde aan wederzijdse beschuldigingen, je huwelijk zal lucht krijgen. Wie weet of er geen andere ervaringen aan de horizon staan met deze nieuwe seksuele vrijheid? 

Datingsites voor getrouwde mensen zijn gekomen en zullen blijven bestaan om je seksualiteit op een gezonde en veilige manier te ontdekken. Meld je aan en probeer je eerste date te maken. Je zult er geen spijt van krijgen! 

Dit vind je misschien ook leuk...