Vrouwen zijn ruimdenkend over vreemdgaan

bron: vrouwonline.nl

Vrouwen zijn ruimdenkend over vreemdgaanIs vreemdgaan nog steeds een taboe?

Nachtelijke telefoongesprekjes, flirten in de kroeg, zoenen met je collega of het bed in duiken met je ex. Allemaal activiteiten die vallen onder vreemdgaan. Of niet? VIVA nam een monogamie-enquête af onder 300 lezeressen en kwam erachter hoe tolerant vrouwen zijn ten opzichte van slippertjes. Conclusie? Die lees je hier!

Vrouwen en vreemdgaan

De meerderheid (66%) van de vrouwen die de enquête invulden zou een slippertje van haar partner accepteren. Dat terwijl 65% het zich goed kan voorstellen dat haar partner het uitmaakt als deze ontdekt dat zij een affaire heeft. Met vriendinnen praten over vreemdgaan doen veel vrouwen niet.

Mocht een goede vriendin opbiechten dat ze een affaire heeft, dan zal meer dan de helft dit afkeuren. Een kleine 5% zou zelfs de partner van haar vriendin waarschuwen als zij het nalaat te vertellen.

Voor de helft van de vrouwen is zoenen vreemdgaan, maar opvallend genoeg begint vreemdgaan voor een kwart pas bij seks. Uiteindelijk zijn veel vrouwen erg vergevingsgezind en ruimdenkend.

Mannen en vreemdgaan

Mannen zijn wat minder tolerant, blijkt uit aanvullend onderzoek van WTF.nl. Eén op de vijf vindt namelijk veelvuldig flirten al te ver gaan. Slechts een derde van de mannen biedt vreemdgaande vrienden een luisterend oor. Tien procent van de mannen zou zijn vriend dwingen overspel op te biechten met de waarschuwing dat zij het anders voor hen doen.

Zelf vreemdgaan is er ook niet bij. Zo vindt 35% dat hun vriendin hen een slippertje absoluut niet zou moeten vergeven.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *