Ga je Vreemd?

Als je een willekeurig iemand vraagt of ze wel eens vreemdgaan, zegt iedereen natuurlijk nee, want het is nog steeds een taboe. Maar toch blijkt uit onderzoek dat in meer dan 50% van de huwelijken wordt vreemdgegaan.  Het wordt bijna altijd verzwegen. Hoe zit het met de transparantie?  Waarom geen openheid over iets wat zo vaak gebeurt zoals in vroegere eeuwen? Het begrip ‘trouw zijn aan elkaar’ blijkt in 100% van de gevallen te zijn beloofd op de huwelijksdag, en daar mag niet van worden afgeweken.

Maar wat is dat eigenlijk, trouw zijn aan elkaar? Je kan iemand lichamelijk, maar ook geestelijk ontrouw zijn. Als je bijvoorbeeld veel beter met je collega kan praten dan met je man of vrouw. Alleen dat wordt niet als ontrouw bestempeld.  En jezelf ontrouw zijn, door jaar in jaar uit te faken dat je gelukkig bent met die ene in alle opzichten? Dat wordt ook niet erg gevonden. Ga jij wel eens online vreemd? Nee natuurlijk niet, antwoorden al je vrienden en vriendinnen. Stel je voor! Maar in de kroeg, zo tegen sluitingstijd,  er zijn dan al veel wijntjes of Breezers of pilsjes door het keeltje geklokt… dan komen de verhalen los. Over het gevoel, de passie, die sterker is dan de moraal, of  de huwelijkse trouw, of, en dat is vaak het breekpunt: sterker dan jijzelf.  ‘Het tilt m’n eigenwaarde omhoog’, bekent je beste vriendin fluisterend, als ze van haar slippertje een jaartje of wat geleden heeft verteld.  ‘Ik voelde me zo begeerd…, was me in jaren niet overkomen. Maar ik wil het weer, nog steeds… ik wil dat gevoel weer beleven, het is alweer zo’n tijd geleden….’ Een smachtende blik, en weer neemt ze een slok.

Voor alle dromende maar niet doende toekomstige vurige minnaars en Maîtresses: Binnenkort komt een nieuw boek uit over vreemdgaan, getiteld: “Overspel door de eeuwen heen, opvattingen over ontrouw”. Waarom een boek zou je zeggen, je kan toch alles op het internet vinden. Maar dat is nou juist het probleem, er zijn vele sites voor van alles, maar het staat niet allemaal bij elkaar, en je kan door de bomen het bos niet meer zien.

Wij lazen een voorpublicatie van dit buitengewoon veelzijdige en volledige naslagwerk waarin alle facetten van vreemdgaan en overspel worden behandeld, van de geschiedenis (ontrouw in mythen en legenden, de middeleeuwen, het heden) tot hoe je een goeie kandidaat vindt (via het web en target minstens een paar stadjes verder),  tot wat de beste internet strategie is (veel profielen aanmaken, verschillende emailadressen, uitleg over wissen van geschiedenis op mobiel, tablet en desktopcomputer thuis en op het werk), het vergelijken en vinden van de beste en meest betrouwbare websites om vreemd te gaan, het verschil tussen getrouwd daten en als je een happy single bent (waarom vooral niet zoeken via tinder), de psychologische kant van de zaak, (boete doen, straf fantasieën, het vergeven van jezelf) en als het toch nog ergens misloopt en je wordt betrapt wat overspel tips: 50 smoezen voor na het vreemdgaan (de belangrijkste met een knipoog: al wordt je gesnapt met je broek op je enkels, al lig je er onder- of bovenop: je was gestruikeld. Nooooit bekennen, en absoluut verboden is: schat, ik kan het uitleggen. Je hebt je excuus meteen paraat). Met erotische illustraties en veel praktijkvoorbeelden is het een handzaam, zij het vrij dik boek geworden, boordevol met onmisbare informatie. Het boek zal later dit jaar via diverse platformen worden gepresenteerd. Aanschaffen is een must, we houden je op de hoogte.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. MariaC schreef:

    Waarom niet!! Ik heb een man die ernstig ziek is, en we nooit meer dingen samen doen, ik wil graag met iemand uit, een maatje worden en er soms samen iets leuks van maken. Ik wil me weer vrouwelijk voelen, me mooi maken voor een avondje uit.Ik ga graag uit eten, en ergens wat drinken.Ook kunst en cultuur spreken me aan,ben jij die ik zoek?(ik ben nog steeds een roker)

  2. Kees Schreuders schreef:

    Goede Morgen ! er is geen formule het gaat om tederheid en geborgenheid !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *