Getrouwd… maar beschikbaar

Enkele maanden geleden is er in opdracht van een damesblad in Virginia in Amerika een onderzoek gedaan naar datingsites. Het blad wilde peilen hoe vaak er door getrouwde mensen een poging werd ondernomen om te daten, en of er dan specifiek gebruik werd gemaakt van een dating site of dat men via Tinder op zoek ging naar een potentiële partner.

Het blijkt dat de datingsite voor getrouwde mensen veruit favoriet is om gelijkgestemden te vinden. De deelnemers aan het onderzoek kregen een vragenlijst voorgelegd waarin vragen zoals: ben je wel eens vreemdgegaan? En zo ja, hoe heb je degene om mee vreemd te gaan gevonden? Het bleek dat veel mensen een voorkeur hadden ontwikkeld voor een bepaalde site. De beste gegadigden om een kort avontuurtje mee te hebben bleken de uitgebreidste profielen te hebben gemaakt, waardoor website bezoekers zich beter een voorstelling konden maken van wie ze zouden ontmoeten.

Om kandidaten te vinden is een goeie, gespecialiseerde website een onmisbare tool voor de vreemdganger-in-spé, immers daar vindt hij of zij de beoogde leuke metgezel, aldus de resultaten van het onderzoek. De vraag: Biecht je het je huwelijkspartner op als je bent vreemd gegaan, beantwoordde 97% van de ondervraagden negatief. Juist de spanning en de geheimhouding wordt als noodzakelijk ervaren en de ervaring leidt zelden tot een schuldgevoel. Dit zou wel het geval zijn als het overspel had plaatsgevonden met iemand uit de persoonlijke levenssfeer, die bijvoorbeeld ook de huwelijkspartner kende. Ook daarom zijn de websites om vreemd te gaan zeer in trek, je houdt het ver van je bed, aldus de ondervraagde mannen en vrouwen.

Een andere vraag was wanneer de drang om vreemd te gaan zich had geopenbaard. Was dit na 7 jaar huwelijk of eerder? En als eenmaal was begonnen met periodiek vreemdgaan, werd de drang dan sterker? Tweeënveertig procent van de vrouwen was in de eerste helft van hun huwelijk al vreemdgegaan, tegen negenentwintig procent van de mannen. Nadat het huwelijk zeven jaar heeft geduurd, wordt het percentage dat overspel pleegt steeds hoger. Uiteindelijk gaat meer dan 50% van getrouwden stellen vreemd, mannen iets meer dan vrouwen. Vrouwen en mannen gaan (bijna) gelijk op in hun behoeftes maar geven aan dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor hun huwelijk, zolang het maar zo anoniem mogelijk blijft.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. A M C Nijsten schreef:

    Men kan niet het hele leven met een partner leven , dat is misdaad tegen de natuur ,!1 En tegen het mens zijn , Passie moet er zijn , en men moet de liefde lief hebben , . ? en dan het mooiste van de natuur , is het wezen, DE VROUW) wat is dat een heerlijk gezicht , Ik lust er wel pap van , en ben toch al 83

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *