Relatiesites: 10 tips om de ideale vrouw te vinden

Een online datingsite kan beslist een goede plek zijn om je ideale partner te vinden. Het kan ook een goede plek zijn als je een buitenechtelijke relatie, seksuele relatie of zelfs een open relatie zoekt, maar in dit artikel gaan we ons focussen op je zoektocht naar de ideale vrouw. 

Dus laten we beginnen met tien tips die je kunnen helpen die ene te vinden, waar je al zo lang naar op zoek bent. 

1 – Gebruik recente profielfoto’s 

Ja, ondanks de tip dat een actuele profielfoto belangrijk is, wordt er toch nog steeds geklaagd over gebruikte foto’s die oud (soms zelfs tientallen jaren oud) of niet erg duidelijk zijn. Het lijkt misschien een onbelangrijk advies, maar het heeft eigenlijk gewoon te maken met eerlijkheid. Hoeveel mensen voelen zich beledigd en bedrogen wanneer ze de mensen ontmoeten met wie ze hebben ge-sms’t? We begrijpen uiteraard dat een bijgewerkte foto misschien meer dates krijgt, maar zijn de dates die uit deze foto’s voortkomen echt goed? Wees eerlijk! 

2 – Maak een profielschets 

Het invullen van je profiel is tijdrovend en is een regelrechte aanslag op iemands geduld, maar probeer die tijd als een investering te zien. Wanneer je het profiel van verschillende vrouwen bekijkt, op zoek naar iemand die een goede match voor jou zou kunnen zijn, wie kies je dan? Degene zonder profielschets of iemand met een ingevuld profiel? 

3 – Wees jezelf 

Nog zo’n advies dat uit den treure wordt genoemd. En weet je waarom? Omdat de meeste mensen deze fundamentele tip voor het vinden van een date in de wind slaan. We begrijpen dat er veel vragen rijzen, zoals: Hoe kan ik mezelf met zelfvertrouwen beschrijven, zonder arrogant of saai over te komen? Helaas is er geen formule die alles oplost. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het contraproductief kan zijn om te proberen te zijn wat anderen misschien van je verwachten. Je voordoen als iemand die je niet bent, is als het publiceren van een foto die niet van jou is. Vroeg of laat ontdekken vrouwen met wie je aan het daten bent, dat ze voor de gek zijn gehouden en verdwijnen je kansen op een langdurige relatie als sneeuw voor de zon. 

4 – Schrijf niet een hele roman! 

Let op! Een volledig profiel betekent niet dat jouw profielschets de nieuwste bestseller is. Respecteer de tijd van anderen. Hoeveel tekst is iemand bereid te lezen? Het gaat om gematigdheid. Geef voldoende informatie zodat mensen in één keer kunnen lezen wie je bent, maar verveel hen niet. 

5 – Geef de belangrijkste informatie gelijk in het begin 

Als je op zoek bent naar een bepaald type vrouw en je wilt dat deze vrouwen jou leren kennen, trek dan even wat tijd uit om in de eerste paar zinnen iets belangrijks over jezelf te schrijven. Zelfs als ze je volledige profiel niet lezen, weten ze in ieder geval dat je geen kinderen wilt of dat je van honden houdt. 

6 – Lees de profielen van mogelijke kandidaten voor de ideale partner zorgvuldig door 

Net zoals jij hebt geïnvesteerd in het maken van je profielschets, hebben vrouwen met wie je in contact treedt dat ook gedaan. Net zoals jij je best hebt gedaan om iets interessants neer te zetten, zonder arrogant of saai te lijken, zo hebben zij dat ook gedaan. Dat gezegd hebbende, denk er even over na: 

  • Hebben jullie er niet allebei recht op dat iemand je profiel zorgvuldig en volledig leest? 
  • Als profielschetsen deel uitmaken van het online dating-proces, waarom zou je ze dan negeren? 
  • Alle details en informatie zijn belangrijk. 

7 – Stuur als eerste een bericht 

Het komt allemaal neer op het volgende: als je geïnteresseerd bent in iemand, waarom zou je dan niet als eerste een berichtje sturen? Wat heb je te verliezen? Het voordeel van deze platforms, van sociale netwerksites, is dat je de mogelijkheid hebt om contact op te nemen met mensen die je in een bar niet zou durven aan te spreken, alsmede de mogelijkheid om meer te riskeren, zonder je zorgen te hoeven maken over een afwijzing in het openbaar. 

8 – Het eerste bericht is een daalder waard 

Er is veel concurrentie op online sociale netwerksites, dus waarom zou je je tijd verspillen aan het schrijven van banale berichten? Schrijf persoonlijke berichten, maar niet te opdringerig en benauwend. Hou het kort en informeel. Een persoonlijke touch toont je oprechte interesse, terwijl de losse toon laat zien dat je heel goed in staat bent een “nee” te incasseren. Vrouwen willen een man graag leren kennen voordat ze besluiten met hem uit te gaan, dus zet hen niet onder druk, toon zelfvertrouwen en enige afstandelijkheid. 

9 – Wees geduldig 

Ieder heeft zo zijn eigen leven en zijn eigen manier van zijn. Sommige mensen reageren direct op berichten, terwijl anderen hun online relaties niet als een prioriteit zien en vaak zelfs niet eens reageren. De beste manier om hiermee om te gaan, is door er in principe van uit te gaan 

dat je geen antwoord zult ontvangen. Geduld is van cruciaal belang bij het vinden van een intieme relatie. Het is logisch dat je je soms misschien ontmoedigd voelt, maar wanhoop niet. Daten is altijd moeilijk, of het nu offline of online is. Je moet gewoon het geduld hebben om de juiste persoon te vinden, waar ze ook is. 

10 – Blijf een heer, ook als je wordt afgewezen 

Accepteer de harde realiteit van online dating en blijf een heer, ook als je wordt afgewezen. Het ontmoedigt je misschien, dat is logisch. Misschien voel je je gefrustreerd, maar laat deze gevoelens niet de overhand krijgen en de manier waarop je met mensen omgaat, verstoren. Wees en blijf een heer; je zult je verbazen over hoe vrouwen daar misschien op reageren. 

10 + 1 – Een extra tip 

Een heer zijn betekent niet een conservatieve, behoeftige, saaie, wanhopige of overdreven persoon zijn. Het betekent fijngevoeligheid en respect tonen. Probeer het bij je date en je zult zien dat de kans op een nieuwe date toeneemt. Als je haar graag weer wilt zien, moet je het haar natuurlijk wel vertellen: niemand kan je gedachten lezen! We raden je aan om aan het einde van de eerste ontmoeting losjes iets te zeggen als: « Dit was een heel goede avond. Zou jij het ook leuk vinden elkaar weer te zien? ». Als ze ja zegt, pak de hint dan op en zeg haar dat je haar op dag “x” zult bellen voor een nieuwe afspraak… en houd je belofte! 

Dit vind je misschien ook leuk...