Een prachtig begin

Door C*

Ze hadden al wel gemaild, foto’s van elkaar bekeken, wat chatgesprekken gevoerd. Al was dat laatste ingewikkel. Bij haar kon dat vaak alleen overdag, bij hem pas na 11 uur ’s avonds. Ze waren echter vastbesloten, en wat ze met elkaar wilden doen (In gedachten hadden ze dat al 1000 keer gedaan).

Wat hij aantrekkelijk vond aan haar? De vrije en zorgeloze manier van schrijven, en die vakantiefoto van haar, in bikini, brrr, daar kreeg hij het bijzonder warm van, al durfde hij dat niet direct in die bewoordingen duidelijk te maken. Dus bleef het bij complimentjes over haar lange blonde haar, en de lieve kuiltjes in haar wangen.

Ze had hem toevertrouwd er af en toe uit te willen breken, helemaal los te willen gaan, een stukje leven heroveren voor zichzelf. Het sprak hem aan, dat bruisende, levendige, hartstochtelijke in haar. Het maakte iets bij hem wakker wat lang begraven was geweest.

Hoe hij er terecht kwam? Niet echt toevallig, daar was hij helemaal het type niet voor. Besluiteloze jaren die verstreken waarin hij zich probeerde te schikken in zijn situatie. Maar naarmate de tijd verstreek, bleek dat zijn opofferingsgezindheid en begrip binnen de relatie een vanzelfsprekendheid werden waarin geen ruimte meer was voor zijn verlangens en emoties. Hij was bezig een deel van zijn persoonlijkheid te verliezen. Het maakte hem in zichzelf gekeerd. Nee, hij was niet de jongste, niet de knapste, maar evengoed had hij genoeg te bieden. Als hij het tenminste niet had verleerd, het hele spel van verleiding en overgave. Het was zo lang geleden dat er sprake was van intimiteit, hij had er zo’n ontzettende behoefte aan, de liefkozingen,  hartstocht, een vrouwenlichaam tegen zich aan. Grote onzekerheid, want hij had die stap dan wel gezet, en een profiel aangemaakt, maar wie zou er reageren?

Wat vond zij nou leuk aan hem? In eerste instantie was ze teruggeschrokken voor zijn kwetsbaarheid en emotionele hulpeloosheid. Ze stond niet echt te trappelen om een therapeutisch contact te krijgen. Gaandeweg verdween echter zijn onzekerheid, en kreeg hij vertrouwen in hun contact. Hij bleek een ad-rem type te zijn. Ze zat vaak lachend zijn mails te lezen. Zijn foto was genomen op zijn werk, in een veiligheidspak, zijn hoofd rood van de kou en fonkelende donkere ogen in de gloed van de ondergaande zon.

De eerste ontmoeting werd afgesproken op een dag dat zijn gezin naar een familieweekend was. Dit deed hij heel bewust. Hij wilde tijd inbouwen om de ervaring te kunnen verwerken. Hij verlangde er enorm naar, maar zag er ook als een berg tegenop. Het was geen dagelijkse bezigheid, en het feit dat hij iets ging ondernemen waarvan hij de consequenties niet goed kon overzien beangstigde hem. Zij zat daar stukken minder mee. Ze kondigde thuis aan dat ze aan de boemel ging, en waarschijnlijk bij een vriendin bleef slapen als het uit de hand zou lopen. Niets aan de hand, dat gebeurde wel vaker. Ze was een nuchter en realistisch mens, had daarom ook al relatief snel op een kennismaking aangedrongen. De verwachtingen binnen de sprookjeswereld van mails en msn mochten niet te groot worden om de afstand naar de werkelijkheid nog te kunnen overbruggen.

Nee, van elkaar wisten ze niet dat ze veel tijd hadden vrijgemaakt voor deze ontmoeting. Ze zouden uit eten gaan, en dan wel zien. Hij koos het restaurant uit, was nerveus, sneed zich met scheren, kon geen heel stel sokken vinden en telde de uren. Zij was nog even naar de kapper geweest, trok een vrolijke jurk aan met pittige hakken en stapte in de auto. De laatste momenten nog sms-jes. Waar ben je, waar sta je straks, gaat het nog door, we kunnen nog terug. Bij de ingang van het restaurant zagen ze elkaar. Een steelse blik, een onhandige begroeting en snel naar binnen. Onwennig, maar ook gek vertrouwd. Door de mails en het chatten wisten ze vrij veel van elkaar, maar nu, zonder de bescherming van digitale anonimiteit overviel hen beiden een verlegenheid, opgevuld met small-talk, alsof ze ineens opnieuw moesten beginnen met kennismaken.

Veel trek hadden ze niet. Ze bleven praten, op een natuurlijke manier kwam de vertrouwelijkheid van hun eerdere contacten ook terug in hun gesprekken. Uren later liepen ze lacherig het restaurant uit, hij vroeg of ze wat wilde komen drinken. En het klonk zo cliche en banaal dat ze het allebei weer uitgierden van de pret. Schalks keek ze hem aan, “nou één drankje dan”! Anders kan ik niet meer naar huis. Waarop hij schaapachtig glimlachend naar haar keek. Ze zou achter hem aan rijden. De auto’s stonden vlak bij elkaar.

Opeens wilde ze niet meer wachten, niet meer praten, niet meer autorijden. Ze liep achter hem aan, en riep hem. Hij draaide zich om, half in het licht van een lantaarn, de druppels van de regen als een fijne nevel om hem heen. Daar stond ze, haar armen opende zich wijd en ze nodigde hem uit, woordeloos, maar zo overtuigd van wat ze voelde voor deze man. Zijn laatste twijfel verdween. Hij had opgezien tegen de rituelen van het initiatief nemen en hoe dan verder. Maar deze prachtige lieve vrouw begreep hem op zo’n diep niveau en hij voelde zich zo welkom zoals ze daar stond. Hij liep naar haar toe, sloeg zijn armen om haar middel, en midden op het parkeerterrein vonden hun monden en harten elkaar. Het was een prachtig begin.

2 reacties

 1. Bling schreef:

  Mooi begin, ja.

  Via skype heb ik bij toeval anderhalf jaar geleden een vrouw getroffen. Was geheel toevallig, want ik klikte maar wat en per toeval raakte we in gesprek. Vanaf de eerste seconde chatten leek alles heel vertrouwd. Praten ging makkelijk. Het ging over alles en het ging over niks.Soms spraken we elkaar wekelijks, dan misschien weken achtereen niet.
  Een tijdje terug vertelde ik dat ik een weekendje naar een stad in Italië zou gaan in mijn eentje en aangezien zij daar in de buurt woont, ja ze is een Italiaanse, hebben we afgesproken. Geheel vriendschappelijk. Er zat van geen van beiden een achterliggende bedoeling bij.
  Toen we elkaar troffen was dat best raar. Je hebt iemand vaak via een scherm gezien en gehoord, maar nooit in het echt. De eerste ontmoeting was kort, want ze was verlaat uit haar werk gekomen. Daarom hebben we voor de volgende dag afgesproken elkaar in de stad te treffen.
  Dat hebben we gedaan. Gezellig gekletst, wat rond gewandeld, een terrasje gepakt, wat gedronken en na een uurtje of 3 moest ze weer naar huis. Het was een leuke ongedwongen middag. Het voelde comfortabel, vertrouwd, geen enkele (seksuele) spanning of wat dan ook.
  Bij het afscheid in de metro gaven we elkaar een hand en 2 zoenen, zoals gebruik en ik liep weg. Ik keek nog 1 keer om en toen gebeurde het: ik voelde me raar. Treurig leek het wel, omdat ik wegging. Vanuit mijn hotelkamer heb ik haar nog een mailtje gestuurd om haar te bedanken voor een leuke middag en haar verteld dat ik het op de een of andere rare manier erg jammer vond afscheid te moeten nemen.
  Ik had nog niet op “send’ gedrukt of er kwam al een mail op mijn telefoon binnen: Zij vertelde me precies hetzelfde.
  Er vlogen heel wat mails op en neer en uiteindelijk hebben we voor de volgende middag nog een keer afgesproken. Het was duidelijk vanaf het eerste moment dat we elkaar weer zagen. Er was een vonk overgesprongen. Een steekvlam als het ware. De derde en laatste ontmoeting was helaas kort. Aan het eind namen we weer afscheid, maar dit keer met een gepassioneerde zoen. Nou ja, meerdere gepassioneerde zoenen.
  Eenmaal weer thuis veel contact met haar gehad. Het was voor ons snel duidelijk dat we enorm verliefd op elkaar waren geworden. Maar toen diende zich meteen de problemen aan: zij is single, ik woon samen en heb een lief dochtertje. Mijn relatie is emotioneel, passioneel en seksueel al lange tijd niet meer goed. Toch geef ik heel veel om mijn vriendin. Maar ja, er is nu iemand waar ik op alle fronten een heel goed gevoel bij heb, zij het dan dat we elkaar nooit hebben bemind.
  Ik zit nu volledig klem in mijn gevoel. Ik weet niet wat te doen. Ik weet dat ” die andere vrouw” mij wel wil. Garanties zijn er niet, maar ze zou het graag met mij willen proberen. Echter, uitsluitend als ik single ben. Ze wil niet de vrouw in het midden zijn. Terechte keuze van haar. Die respecteer ik ook. Maar nu moet ik dus kiezen. Kies ik voor vrouw en kind waar ik een geschiedenis mee heb, of kies ik voor een vrouw waarvan ik weet dat het op vele fronten goed zit, maar waarbij ik nog maar moet afwachten of het gaat werken. Het feit dat ze ver weg zit maakt het ook niet makkelijker.
  Het begin was dus mooi en overweldigend, maar na een begin komt een vervolg. Of niet. We zouden elkaar eerst treffen om een weekend met elkaar door te brengen. Dat hebben we afgeblazen. Het zou daarna alleen maar moeilijker worden. Het zal mijn keuze zijn: alles opgeven van nu en kiezen voor haar, of blijven en berusten in mijn huidige situatie en relatie? Zoals gezegd, een mooi begin, maar of het vervolg ook mooi zal zijn, is nog maar de vraag.

 2. Moon62 schreef:

  Hoi Bling,

  Bezint eer ge begint zou ik zeggen..
  Het gras lijkt altijd groener, maar de iirritaties en sleur komen ook bij haar, geloof me maar..

  Liefs moon