Virtuele seks: Video-seks of de steeds gebruikelijker “teleseks”

Seks online moet en kan veilig en leuk zijn

afbeelding

Liefde op afstand werkt eenvoudigweg niet voor degenen die de kunst van virtuele seks nog niet beheersen. Een praktijk die veel mensen gedurende lange tijd hebben gestaakt, maar die weer een algemene trend is geworden ten gevolge van het coronavirus – het is momenteel beslist de meest vreedzame manier om seks te hebben, zonder bang te hoeven zijn iemand te besmetten of zelf besmet te worden door seksuele partners. Het is echter niet de veiligste manier. We geven je hier een korte “handleiding om te overleven” en goede praktijken om rekening mee te houden, waaraan geliefden hun eigen gevoeligheden moeten toevoegen, evenals andere voorzorgsmaatregelen die ze nodig achten, om de veiligheid en ontspanning van alle betrokkenen te waarborgen. Er zijn per slot van rekening manieren om de pandemie
te omzeilen.

Veiligheid staat voorop

Hoewel het niet hetzelfde is als het huid-op-huidcontact met een seksuele partner, is
intimiteit online een aantrekkelijk concept als een gedurfde, aanlokkelijke en zelfs veilig
manier om een eerste “contact” te leggen met een mogelijke partner, afstanden te verkleinen tussen vaste partners die niet bij elkaar zijn, of gewoon om te ontsnappen aan de seksuele routine van langdurige geliefden. Maar, en dat zal voor niemand een geheim zijn, het internet kan een sluwe plek zijn, vol schaduwrijke steegjes en sadistische genoegens, zeker als zich daar geslepen, wraakzuchtige en dubieuze mensen bevinden – een zeer realistische bedreiging waar heimelijke minnaars zich maar beter bewust van kunnen zijn en war ze koste wat het kost voor moeten uitkijken. Goed praktijken betekent extra oplettendheid, zeker bij de eerste bijeenkomsten, en de garantie dat de relatie, zelfs voordat deze seksueel wordt, tussen de betrokkenen er een van absoluut vertrouwen is, wat overigens te allen tijde een goed principe is, maar van vitaal belang wanneer we onszelf online blootgeven. Tast het een beetje af door jezelf wat fundamentele vragen te stellen voordat je je aan virtuele genoegens waagt:

  • Wie is die andere persoon eigenlijk?
  • Ken je hem/haar goed?
  • Is het vertrouwd?
  • Heeft hij/zij wel eens je vertrouwen beschaamd?
  • Heeft hij/zij je ooit reden gegeven te twijfelen aan zijn/haar goede karakter?
  • In welke mate ben je betrokken?
  • Is het iemand bij wie je je prettig en op je gemak voelt?
  • Wie heeft er meer te verliezen in het geval dat afbeeldingen en video’s openbaar worden gemaakt, zelfs als dat niet expres gebeurt?

Pas nadat deze en andere vragen die je bezighouden, eerlijk zijn beantwoord, kun je de
beslissing nemen om over te gaan op virtuele seks. Bij langdurige heimelijke minnaars, tussen wie al vertrouwen bestaat, is alles eenvoudiger en gemakkelijker. Toch moeten minnaars gezamenlijk de beste praktijken evalueren en bespreken, aangezien de kwestie van wederzijdse veiligheid en respect niet onderhandelbaar is en de eerste en
laatste zorg zou moeten zijn van geliefden die kiezen voor seks online. Als je gegronde twijfels of angsten hebt, spreek dan een andere manier af om seks te hebben, zelfs op afstand. Voor de komst van internet correspondeerden geliefden al en hadden ze telefoongesprekken met seksuele bedoelingen, dus er zijn veel manieren om sexy te zijn en intimiteit op te leuken. Het gaat erom dat beiden zich veilig en prettig voelen bij de uitwisseling van afbeeldingen en video’s met seksuele inhoud, vooral wanneer zij losse minnaars zijn of een huwelijk hebben dat ze in stand willen houden.

Dialoog en instemming

Dit zijn basisprincipes van virtuele seks – en van elke relatie – die nog sterker gelden voor heimelijke minnaars. Ze zijn absoluut noodzakelijk vóór een eerste seksuele ontmoeting en even noodzakelijk gedurende de relatie en toekomstige ontmoetingen. De overeengekomen voorwaarden moeten duidelijk zijn en eerlijk en regelmatig worden besproken. Het moet duidelijk zijn wat wel en wat niet mag: wat zijn de behoeften, verlangens en fantasieën, maar ook de grootste angsten, welke grenzen wil geen van beiden overschrijden, wat willen of zoeken beiden en wat ben je bereid te doen?

Een van de belangrijkste criteria is om te beslissen welke delen van het lichaam je wilt laten zien, waarbij het gezicht veelal een van de meest problematische is, net als elke aanwijzing die kan onthullen wie je bent, waar je bent en waar je woont. Al deze vragen moeten voortdurend herzien, herinnerd en bijgewerkt worden, ook als beiden nog steeds geïnteresseerd zijn in dit soort seksuele ontmoetingen. Niet minder belangrijk is de beslissing over wat te doen met compromitterende foto’s en video’s; het vernietigen ervan is het veiligste voor de betrokkenen, vooral wanneer je getrouwd bent of een relatie hebt met iemand anders. Let wel dat een van de partijen op elk moment, ongeacht eerdere instemming, van gedachten kan veranderen, zich niet langer prettig voelt bij wat gaande is en wil stoppen. Als dit gebeurt, moet je je kunnen terugtrekken en moet je partner in dit avontuur je besluit respecteren. Niemand mag druk uitoefenen of zich onder druk laten zetten. Net als elke andere seksuele praktijk is virtuele seks alleen goed als ermee wordt ingestemd. Het tempo, de intensiteit en de frequentie van “teleseks”-sessies kunnen in de loop van de tijd wisselend zijn naarmate het vertrouwen toeneemt of de interesse in dit soort interactie verloren gaat.

Wees natuurlijk

Natuurlijkheid en eerlijkheid helpen niet alleen om mogelijke remmingen weg te nemen, maar maken geliefden ook duidelijk wat voor hen het beste werkt, waardoor ze eerder en op een prettiger manier het gewenste doel bereiken: een orgasme of gewoon samen een fijne tijd hebben. Te veel hulpmiddelen, houdingen en zorgen zullen alleen maar leiden tot ongemakkelijkheid. De grootste zorg zou moeten zijn om alle elementen te elimineren die de identiteit en locatie van de betrokkenen duidelijk kunnen maken. De setting moet minimaal zijn en op zo ́n manier verlicht dat alleen het gewenste zichtbaar is. Het beste is om de achtergrond te vervagen. Daarnaast schept een natuurlijk gedrag en jezelf uitdrukken op een duidelijke en eerlijke manier een prettige sfeer en stelt het je in staat om de gewenste omgeving zonder problemen te creëren.

Digitale privacy

Het internet is niet 100% veilig, en het heeft ook geen gesloten deuren die de privacy van geliefden kunnen garanderen, dus alles wat kan worden gedaan om de veiligheid te verhogen, moet worden gedaan. Hackers vinden altijd wel een manier om vanaf een computer toegang te krijgen tot de camera, bestanden te exporteren en een virtuele sekssessie aan te vallen. Zorg voor digitale applicaties en platforms die meer veiligheid bieden, zoals encryptie, waardoor het onmogelijk (of moeilijk) wordt voor wie foto’s, berichten of video’s onderschept deze ook daadwerkelijk te zien. Denk aan complexe wachtwoorden en verschillende verificatieniveaus, zodat niemand in je omgeving die de apparaten kan gebruiken, toegang heeft tot hun inhoud.

Laat je niet belemmeren door angst bij het experimenteren van nieuwe manieren van contact met je minnaar met deze voorzorgsmaatregelen in het achterhoofd. Een minnaar zijn betekent tenslotte het accepteren van nieuwe ervaringen en andere praktijken om plezier te verkrijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...