We gaan steeds vaker vreemd

Bron: De Telegraaf

virtueel vreemdgaanStuur je nog even snel een berichtje op Facebook naar je eerste liefde, terwijl manlief beneden staat te wachten? Of merk je dat je wel erg lange chatgesprekken hebt met die leuke man van je werk? Volgens Amerikaans onderzoek vindt 79% van de mensen dat flirten via SMS al vreemdgaan is…..

Het is altijd een ongeschreven regel geweest dat je niet vreemd gaat tijdens je relatie. Heel simpel: seks = overspel. Maar dankzij social media krijgt vreemdgaan een hele andere lading. Steeds meer mensen bouwen op facebook een diepe, gepassioneerde relatie op en zijn zich niet bewust van de grens die ze overschrijden tussen een vriendschap en een relatie.

Vreemdgaan
De vragenlijst werd afgenomen door de Huffington Post onder 1000 volwassenen. 60% van de ondervraagden vindt het absoluut vreemdgaan als je een diepe emotionele band opbouwt met iemand anders dan je partner. 52 procent daarentegen vindt iemand een kus op de mond geven niet vallen onder vreemdgaan.

En toen kwam…
In de tijd van onze opa’s en oma’s bestond er nog geen internet en de enige met wie je kon flirten was de man van je beste vriendin of de beste vriend van je man. Maar toen kwamen Facebook en Twitter en werd het een stuk makkelijker om even een leuk berichtje naar iemand te sturen of even koffie te gaan drinken met  een oude vlam. Toch vindt 24% van de ondervraagden opnieuw contact leggen met een oud vriendje vallen onder vreemdgaan.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *