Alles moet in elkaar passen

Deze verhalen zijn ingezonden door blog gebruikers*
Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud en kunnen de bronnen niet controleren.
Groetjes, Natasja

Mic*Door Mic*

Ik vind de opzet van SL geniaal. De commentaren die wij mannen ontvangen is niet altijd begrijpelijk en staat ook vaak haaks op elkaar. In het echte leven maak ik makkelijk contact met mensen. Via SL vind ik het heel moeilijk omdat je geen non verbale reactie ziet.

Alles moet in elkaar passen. Dit vind ik een illussie omdat het beeld wat wordt geschetst niet terecht is. Op dit moment heb ik heel toevallig iemand leren kennen op een bijzondere wijze. De achtergrond hiervan is eigenlijk simpel. Toen ze merkte dat ik op SL zat ging alles vanzelf. Dit houdt in dat ze erg dichtbij woont.

De antwoorden die ik heb ontvangen zijn soms heel mooi maar ook vaak teleurstellend. Dit houdt in dat men het contact niet verder gaat indien de foto niet bevalt. Dit vind ik jammer en opmerkelijk. Er is toch meer dan alleen een sex contact denk ik dan.

Feed back ontvangen is hierdoor niet mogelijk. Ideeen of ervaringen uitwisselen is hierdoor niet mogelijk terwijl de meeste vrouwen zich voordoen dat ze een WO of HBO achtergrond hebben. Het meest opvallende was dat een dame mij een standaard antwoordt stuurde omdat ze zelf niet durfde te zeggen dat de looks niet beviel.

Opmerkelijk denk ik dan. Stel voor dat je iemand wil ontmoeten en het bevalt niet wat dan. Laat je dan maar alles gebeuren of zeg je nee bedankt maar even goede vrienden. Natuurlijk moet ik oprecht zijn dat ik soms niet handig heb geantwoord maar dat vind ik niet erg. Ik heb wedermaal veel geleerd over mezelf. Veel belangrijker is dat ik sterker ben geworden. Dit zie ik terug in mijn zakelijke en prive omgeving.

De toekomst zal het leren hoe het contact verder gaat met de dame van SL. Uiteraard een compliment. Als SL er niet was had ik nooit deze dame ontmoet. Aan de andere kant is het ook teleurstellend omdat het veel zegt over de illusies die er natuurlijk niet zijn.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

  1. Djengohenky schreef:

    Mic,

    Ontzettend herkenbaar…..terecht dat je dit aankaart.
    Of moeten we onze foto’s laten shoppen….zodat die looks ok zijn maar uiteindelijk bedrogen uitkomt.

    groet

  2. Johannes schreef:

    Tsja, het niet ontvangen van feedback, of een antwoord, is dat niet een internet fenomeen. Ik bedoel, het is wel lekker veilig voor een ieder om je achter een profiel te verschuilen. Zo wordt dat (denk ik) wel ervaren.

    Het niet terug antwoorden van een berichtje bijvoorbeeld, hoeveel moeite is dat dan? Ik weet van mezelf dat ik heel normale berichtjes verstuur, niet met teksten als” je ogen vragen ernaar” of meer in die trant. Toch, het is zeldzaam dat je een berichtje terug krijgt.Is dat vreemd, in mijn ogen wel maar ook ik heb hier mee leren leven. Ik geef altijd een berichtje terug, iemand doet moeite om mij te schrijven, dan doe ik net zoveel moeite voor een antwoord, of dat nu een negatief of een positief antwoord is.
    Ik moet wel zeggen dat je soms hele leuke reacties terug krijgt en dat je dan elkaar verder ‘aftast’ en dat je er samen achterkomt dat je elkaar toch niet leuk vindt. Dat is niet erg, toch? That’s life. winnen en verliezen. Hoe heette dat vroeger ook alweer, precies, een blauwtje lopen.

    Het WO of HBO niveau hebben, moeilijk controleerbaar denk ik, ik denk er vaak ook het mijne van, zeker de manier van benaderen of benaderd worden laat vaak zien dat dat hoogstwaarschijnlijk niet zo is.

    Positief is dat ik er tot nu toe een aantal heel leuke mailcontacten aan heb overgehouden en zoals Mic schrijft, ik ben er prive en zakelijk een stuk sterker door geworden, wie had dat ooit gedacht?

  3. lekker62 schreef:

    Hoi Johannes,

    Deel je bovenstaande tekst, helemaal mee eens…..

    Succes

  4. Zanoni schreef:

    Johannes, je hebt gelijk hoor.
    Maar voor (een aantal) dames wel een verzachting.
    Door het overschot (en nu druk ik me zacht uit) van mannen ontvangen sommige vrouwen letterlijk honderden mailtjes per dag. Nu is het terugsturen van 1 antwoord geen grote moeite, maar als je dat honderde keren per dag moet doen… ik geef het je te doen.

    Beschouw geen antwoord als geen interesse en zorg er voor dat je persoonlijke mailtjes stuurt en dan helpt het als de dame in kwestie ook een interessant en leuk profiel heeft ;-).

    Succes en veel plezier alhier.

  5. barit schreef:

    Ik ben hier nu een maand ingeschreven, heb diverse dames een, volgens mij een heel vriendelijk, mailtje gestuurd en 2 daarvan waren zo vriendelijk een standaard “nee bedankt” te sturen. Ik ben 64, levenslustig enz enz maar dat helpt niet. Een aantal dames toch ook rond de 60, hebben ook niet gereageerd. Ik denk dat ze liever een jonge god hebben. Als mijn lidmaatschap op is verleng ik hem niet. Jammer want ik had best verwachtingen maar ben op SL blijkbaar niet op het goede adres.

  6. Luckypuck schreef:

    Lieve mannen,

    Ik begrijp dat geen reactie best frustrerend is, maar al die mail met ranzige details zijn dat ook. Dat nodigt niet uit tot reageren. Op een normaal bericht reageer ik altijd, al is het standaard. Ik geloof niet dat opleidingsniveau iets zegt over houding en gedrag. Het anonieme maakt het denk ik makkelijker om helemaal niet te reageren, wat ik overigens niet ok vind. Wat gezegd wordt over niet kennismaken na het zien van foto daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Als je op zoek bent naar zo’n intiem contact moet er ook een visuele klik zijn. Ik ben juist blij dat het in een vroeg stadium gebeurd, anders jammer vd date. Vrienden heb ik al genoeg om alleen leuk mee te kletsen….

  7. knuffel2011 schreef:

    reactie op johannes en zanoni…..Ik zie het zo, over dat vrouwen niet verder kijken dan een foto. Ik weet b.v. uit eigen ervaring dat ik op een bepaald type man absoluut niet “val” dus dan heeft verder kontakt gewoon geen enkele zin. Je voelt gewoon aan dat dat niet gaat lukken. Dat is bij mannen toch ook zo……of maakt het een man totaal NIET uit hoe of een vrouw er uit ziet? Op Sl krijg ik vaak dat idee n.m.
    En ik probeer ook altijd een antwoord terug te sturen, maar soms glipt er wel eens iemand door. Je krijgt gewoon erg veel mail.
    En het geeft inderdaad als een man een leuk mailtje stuurt en het niet meteen al over SEKS heeft. Dat zijn echte afknappers, althans voor mij wel. Blijf netjes naar een vrouw toe en kijk eerst eens wie of die ander is, je hebt wel met een mens te maken. Je bereikt daar meer mee, door je “gewoon”op te stellen!
    Succes verder!

  8. Schoonheid50 schreef:

    Even reactie op knuffel helemaal mee eens wat je schrijft….sommige mannen zijn zo vulgair in hun schrijven nou daar reageer ik echt niet op terug.
    Ik krijg ook best veel mailtjes,verzoekjes etc etc maar ik blijf selectief in mn keuzes.En het interesseert mij echt niets of die persoon nu VWO HBO OF MBO heeft het gaat mij om de persoon in kwestie,en we moeten niet generaliseren,een laag geschoolde heeft vast ook genoeg in zn marche daar ben ik van overtuigd,maar ieder zn keuze.En maak je verder niet zo druk om een retour berichtje is een teken van geen interesse.Alhoewel ik altijd netjes vermeld geen interesse te hebben en ze succes verder wens.

  9. vrijheid schreef:

    Cees,

    Als jij denkt dat de dames voor een jongere god gaan, dan neem ik aan dat jij dames die ouder zijn dan jij, hebt aangeschreven.
    Krijg de indruk dat jij ook voor jonger gaat.

    Ook ik geef altijd netjes antwoord, ook op die lading standaard mails.
    Soms zijn de mails zo ranzig dat ik alleen het profiel blokkeer.

    Heren, benader een dame zoals bv op een receptie.

    geniet van het leven

  10. elizabet schreef:

    Soms lijkt iets goed te matchen, je denkt; this is too good to be true, en dat is het dan ook!
    Zo heb ik een week of wat gemaild met ene c* uit a*, die veel beloftes leek in te houden.
    Hij zou welbespraakt zijn, was naar eigen zeggen belezen en cultureel geïnteresseerd, maar dat bleek allemaal wel mee te vallen. Ook zijn gevoel voor humor, door hemzelf enorm geroemd, was niet zo overdadig ontwikkeld. Hij was eerder een beetje saai, traag, flegmatisch. Maar goed, in bed maakte hij wel een en ander goed en daar draait het tenslotte ook om.
    Ineens hield het contact op; hij was na aandringen van mijn kant bereid toe te lichten wat er aan de hand was; hij was moe en had geen inspiratie meer.
    Maar ondertussen is hij weer erg actief op SL begrijp ik van “sisters in crime”.
    Tja, als iets too goog to be true is, dan is dat het ook…

  11. Hetzelfde schreef:

    Ik – als vrouw op SL – beantwoord alle email. Ook de ranzige, ik-trek-nu-de-kleren-van-je-lijf berichten. Maar die krijgen van mij ook lik op stuk. Bars. Wat mij wel opvalt, is dat veel mannen een standaard bericht hebben. Copy paste. En daar knap ik zó op af. Lees een profiel. Verdiep je in de voorkeuren. Wees origineel. Uiteindelijk willen we hier allemaal hetzelfde, echt. Oók de vrouwen. Maar denk terug aan het overwinnen van je FL….. Heb je die ook zo benaderd destijds…… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *