Vreemdgaan en allebei

Door Janneke*

Sinds de zomer van 2009 is het begonnen. Ik raakte aan de praat via de mail met een collega over de vakantie en het mailen over en weer was begonnen. We gingen beiden met onze gezinnen op vakantie en het \’lichtelijk pikant\’ over en weer mailen was niet iets waar ik mee bezig was of wakker van lag. Terug van vakantie en weer op het werk begonnen we weer te mailen. Mailtje-reply, reply en reply van beide kanten.

We wisten allebei dat we getrouwd waren en willen nog steeds onze relatie er niet aangeven.  Ik wilde wel over mijn gevoelens voor hem praten, en wat bleek -toen ik bij hem langsging om er over te praten- hij had dezelfde gevoelens voor mij (en nog steeds). We zijn die avond kussend uit elkaar gegaan en toen was het hek van de dam. Nu nog steeds zoeken we elkaar op. En ja… we zijn ook verder gegaan dan kussen.

Uiteraard ben ik niet trots op mezelf. Ik ben bijna 9 jaar getrouwd, heb een geweldig kind, woon in een prachtig huis en mijn man en ik hebben een geweldig (sex) leven. Ik was niet op zoek, het is me als het ware overkomen.

Ik heb me veelvuldig (en ook met mijn lover besproken) schuldig gevoeld over het feit dat ik mijn man zo beflikker. Ik realiseer me dat hij dat niet verdiend. Ik heb het fijn met mijn man, en ook met mijn lover. Ik schrijf dit nu allemaal op, omdat ik toch van me af wil praten en als het ware mijn geheim wil delen. Dat is eigenlijk alles.

Ik hoef dus geen hulp, geen oordelen e.d. ik wil het echt alleen even kwijt. Niemand weet er van, terwijl ik het eigenlijk van de daken zou willen schreeuwen. Mocht je in eenzelfde situatie zitten… ik hou (of mijn lover en ik houden) heel wijselijk mijn mond er over. Hij zegt wel eens voor de grap \”je leeft maar één keer\” en eigenlijk voel ik dat ook zo. Nou dit was het. Als iemand nog een wijze raad heeft… daar sta ik wel open voor!

Groetjes!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Original_wim schreef:

    Nou Janneke* ………. complimenten je leeft maar 1 !!!!!!!!!!!! so enjoy it, dus van mij krijg je misschien ook en oordeel maar dan wel een positief oordeel. Mijn levensmotto: “Liever iets gedaan waarvan ik spijt heb dan straks aan de hemelpoort staan en dan spijt hebben van iets dat ik niet gedan heb”

  2. schubert2 schreef:

    Romantisch. Waarom zou je je schuldig voelen, als je liefde genoeg hebt voor twee relaties?

  3. Ikke schreef:

    Hhmmm ik ken het wel. Ik heb het dan wel opgezocht (hier) en gevonden! Het is zooo leuk en vooral lekker en spannend. Ik kan en wil er niet eens mee stoppen. Op zich heb ik ook weinig schuldgevoel, het is mijn spannende leven naast mijn burgelijke leven. Op zich wordt mijn partner er “beter” van, wat ik leer bij mijn minnaar probeer ik thuis ook met mijn partner (met vaak andere resultaten) en andersom!

    Geniet er lekker van en probeer je schuldgevoel te vergeten. Door schuldgevoel voel je je ook niet beter en is de kans groot dat je partner er achter komt (omdat je niet lekker in je vel zit) !! Succes!

  4. Holy_Hans schreef:

    Hallo Janneke,
    Van genieten! In mijn geval loopt het soepeler, dat hoor en zie ik hier niet vaak. Elk mens heeft meer dan genoeg liefde voor meerdere mensen, hebben ze een mooi woord voor gevonden ook nog. Maar ja, “de maatschappij”, en “het mag niet”. Van je kinderen, je moeder, je vader, je broers en zussen soms ook nog wel eens van een neef of nicht houden, dat “mag”, en ja, dat is anders, elk “houden van” is anders, ik vind: Liefhebben is Liefhebben, bijna altijd op en ander niveau, een andere manier, vanuit een ander gezichtspunt etc. etc..
    Natuurlijk is, vaak, iets wat niet mag spannender, maar neem van mij aan, als het wel “mag” is het ook heeerlijk. En als het dan ook nog tussen iedereen klikt, dat is helemaal mooi. Heb je in een gesprek nooit eens een balletje opgegooid? Niet al te opvallend natuurlijk…… lees eens een boek over Polyamorie, of toon slechts je belangstelling daarin. Als je dat voorzichtig doet kan je aardig inschatten wat jouw man daar van denkt. Of misschien weet je dat al, en doe je het daarom niet, dat kan ook.
    Benadering van de andere kant kan ook, dus als je een leuke vrouw ziet, kan je daar een opmerking over maken, neem van me aan elke man kijkt naar een, voor hem, leuke vrouw en denkt daar iets bij. Ikke niet, ik ben Holy 😉 . Die vent van jou moet dan wel een erge uitzondering zijn en je zult zijn smaak best kennen. De oneliner die je dan moet weggeven komt niet zo snel bij me op, maar het moet er, heel voorzichtig, op duiden dat je het nog zou begrijpen ook, zolang hij maar niet gaat “kiezen”. En er eerlijk over is (ahum….). Van jouw kant staat de relatie blijkbaar stevig, dat moet wel vanuit beide kanten komen natuurlijk anders werkt zo’n “open relatie” niet. Het kan fout lopen, maar hoeveel huwelijken lopen er niet “gewoon” al fout? Misschien zouden die nog wel intact zijn als de echte-lieden meer echt-genoten hadden?

  5. Laura schreef:

    Respect hoor… !

  6. anoniem schreef:

    ik heb ook een relatie met een andere getrouwde vrouw en bij onze eerste ontmoeting vlogen de vonken eraf. we hebben geregeld sex met elkaar en we houden ontzettend van elkaar.
    het enige probleem zijn de gevoelens, die worden heftiger naarmate de relatie duurt.
    we twijfelen allebei of we gaan scheiden en dan samen gaan wonen.
    de tijd zal het leren.

    zo zie je dat je niet de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *